Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Dompel je onder in bruisend Kaapstad of ‘spot’ de Big Five in één van de vele wildparken met zijn gevarieerde wildlife. Tel daarbij op extreme landschappen, een diverse bevolking en een rijke natuur. Overgoten met heerlijke wijnen en een lekkere braai biedt Zuid-Afrika een enorme variatie.

Afstand:

1380 km

Zwaarte:

3

Etappes:

21

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Kaapstad, een bruisende stad met bezienswaardigheden als de Tafelberg, Robbeneiland
2 Kaap De Goede Hoop
3 Stellenbosch en de wijnregio
4 Wildlife: Whale watching in Hermanus (walvis spotten), Tsitsikamma National Park, Addo Elephant National Park of Amakhala Game Reserve

Explore the freedom!

Onze fietsroute voert van Kaapstad naar Port Elizabeth (de “Tuinroute”). De route is landschappelijk zeer afwisselend. Je fietst over mooie wegen langs de kust, over rustige wegen (soms onverhard) door verlaten en ruige landschappen. Soms zijn de wegen wat drukker, vaak is daar een brede vluchtstrook.

De reis begint in levendig, hip Kaapstad. Een bezoek aan de Tafelberg, Robbeneiland (waar Nelson Mandela jaren gevangen werd gehouden), Kirstenbosch, de botanische tuinen en de stad zelf met het gezellige Waterfront zijn aanraders. 

Vervolgens fiets je over het Kaapse schiereiland naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk mag een bezoek aan Stellenbosch, waar je nog veel terugvindt van de Nederlandse historie, niet ontbreken. Onderweg voldoende gelegenheid om de prachtige wijnhuizen te bezoeken. In Hermanus maak je kans om vlak bij de kust walvissen te spotten. Je fietst door de Kleine Karoo; een ruig gebied met een bijzondere vegetatie en bekende plaatsen zoals Oudtshoorn. Ten slotte is er de mogelijkheid, eigenlijk een múst, iets voorbij Port Elizabeth een bezoek te brengen aan een wat groter of kleinschaliger wildpark. De fietsreis eindigt in Port Elizabeth, vanwaar je weer huiswaarts keert. Uiteraard bestaat de mogelijkheid de reis uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Krügerpark.

Veiligheid

Zuid West Afrika, ook wel bekend als de “Tuinroute” staat bekend als een veilige regio in Zuid Afrika. Dat geldt ook voor de vakantiefietser, mits je je aan een paar veiligheidsregels houdt. 

In het Fietsrouteboekje wordt hier aandacht aan besteed.

In september doen we een laatste check op deze fietsroute waarna ons Fietsrouteboekje helemaal up to date zal worden gemaakt. De fietsreis door Zuid Afrika is nú al te boeken, met een vertrekdatum vanaf 1 november 2019.

Hoe heb je onze fietsroute ervaren?

avatar