FIETSREPARATIE WORKSHOP

In samenwerking met De Vakantiefietser in Amsterdam, hebben wij voor Asian Way Of Life reizigers een fietsreparatie workshop samengesteld. De meest voorkomende problemen en vragen worden op één avond behandeld. En hoe leuk is het om andere Asian Way Of Life reizigers te ontmoeten en ervaringen uit te delen! Meld je aan via info@awol.nl

“De fietsreparatie workshop was zeker nuttig. Ik heb goede tips gekregen en het nodige bijgeleerd m.b.t. kleine reparaties aan de fiets.
Aanrader, vooral voor diegenen die voor het eerst op fietsvakantie gaan en hun fiets in het vliegtuig meenemen.” – W. van Leeuwen

“Een goed begin van een avontuurlijke vakantie en ik heb net dat beetje kennis gekregen dat ik nog miste.” – B. van der Kwast

Daar sta je dan met je fiets op het vliegveld. Tja, wat moet je doen om hem goed in te pakken? Eric Schuijt leert je dat op een avond speciaal voor Asian Way Of Life reizigers. En behalve het inpakken van je fiets, legt hij ook de meest voorkomende problemen uit tijdens een fietsreis; je leert hoe je wielen eruit moet halen om een band te plakken, hoe je van die ratelende derailleur en piepende remmen afkomt en hoe je de kilometerteller goed moet instellen zodat de afstanden ook daadwerkelijk kloppen! Met een noodspaak leert hij je hoe je een spaak moet vervangen. En uiteraard zal Eric je deelgenoot maken van alles dat hij verkeerd heeft gedaan op zijn tochten door Azië. Eric Schuijt heeft meer dan 200.000 kilometer over de wereld gefietst. Als hij niet op zijn zadel zit, kun je hem vinden in zijn winkel De Vakantiefietser in Amsterdam. Op de avond zelf krijg je het boekje ‘Fietspech’, ter waarde van € 14,95.

Prijs per deelnemer: € 31,- inclusief koffie, thee, onbeperkt negerzoenen eten en het boekje ‘Fietspech’ (t.w.v. € 14,95). Exclusief het boekje ‘Fietspech’ betaalt u € 22,- voor de workshop.  Data workshops: woensdag 17 april 2019. Meld je aan via: info@awol.nl 
Aanvang De Vakantiefietser in Amsterdam: 19.30 uur, einde workshop ongeveer 22.30 uur. 

OP FIETSVAKANTIE IN AZIË

Speciaal samengesteld voor Asian Way Of Life reizigers, bieden wij in samenwerking met Carla tours een 1 daagse workshop ‘op fietsvakantie in Azië’.
Meld je aan via: info@awol.nl

 

 

Fietsliefhebber en Azië kenner Carla van Tatenhove heeft samen met haar partner Eric Schuijt al vele fietsreizen van Asian Way Of Life beleefd. Haar kennis en ervaring deelt zij graag met jou! Al fietsend door de Zaanstreek en Waterland wordt er met je gesproken over wat je zoal tegenkomt op de fiets in Azië. Wat neem je mee op reis? Wat als je pech hebt onderweg? Het tropische klimaat in Azië, hoe ga je daarmee om? Je kunt alle vragen stellen! Aan het einde van de dag, terug in De Jordaan, kun je zelfs nog met technische vragen terecht bij Eric Schuijt van De Vakantiefietser. Meld je nu aan via info@awol.nl en leer alle ins en outs van een fietsreis door Azië!

Prijs: € 90,- per deelnemer voor de 1 daagse workshop Inbegrepen: gebruik van een Koga of Santos vakantiefiets met Rohloff-naaf, riemaandrijving en hydraulische remmen. Met waterdichte Ortliebtassen en een stuurtasje. Mocht u liever uw eigen fiets meenemen, dan kan dat in overleg. Exclusief: koffie/thee, lunch, reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering. Als Asian Way Of Life reizigers krijgt u na de workshop een praktisch en leuk cadeau mee, het GROTE Fietsvakantieboek (t.w.v. € 19,95). Data workshops: op aanvraag. Informeer via: info@awol.nl
Er zijn ook reguliere workshops van 2 dagen, hieraan kunt u ook deelnemen. Data workshops: op aanvraag. Informeer via: info@awol.nl
Prijs op aanvraag
Deelname aan de workshop is voor eigen risico. Asian Way Of Life en Carla tours kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal van persoonlijke spullen en/of schade in geval van ongeval, letsel, enzovoort aan jezelf of derden. Wij raden je aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering.

Het programma ziet er (globaal) als volgt uit: 09:00 uur: Verzamelen Lijnbaansgracht 61 met koffie en wat lekkers.
09:15 uur: Briefing, aanpassen fietsen en proefrondje om het blok; uitleg over vakantiefietsen, fietstassen; spullen inpakken.
10:00 uur: Vertrek. We gaan een leuke route fietsen door de Zaanstreek en Waterland. Onderweg: doorlopend praten we over wat je zoal tegen komt op de fiets in Azië. De landen waar Asian Way Of Life (AWOL) reizen naartoe organiseert. Carla heeft gefietst in China, Laos, Cambodja, Myanmar, Thailand, Turkije, Vietnam en Zuid-Korea. Eric heeft ook in Indonesië en Maleisië gefietst.
11:00 uur: Bij km 15.0 pauze; uitleg over klimaat in Azië, beste periode om wanneer waar te gaan fietsen; en overnachten in Azië.
12:30 uur Bij km 30.0 hebben we een picknicklunch bij mooi weer (bij slecht weer gaan we ergens een broodje eten). Je krijgt uitleg over eten, gezondheid (hoe voorkom je dat je ziek wordt) en toiletspullen en EHBO setje.
14:30 uur: Bij km 45.0 pauze; uitleg over wat je zoal mee neemt wanneer je met AWOL op pad gaat, o.a. gereedschap, reserveonderdelen, reparatiekennis, kleding.
16:00 uur: Bij km 55.0 pauze; uitleg over fietsvervoer, fietsproblemen (zadelpijn, polsen, rug- en knieklachten) en tegenslag.
18:30 uur: Bij km 60.0 zijn we terug in Amsterdam; je brengt een bezoek aan De Vakantiefietser, de winkel van Eric en hij beantwoord jouw eventuele (technische) vragen.
19:30 uur: Je bent terug op de Lijnbaansgracht. Wij hopen dat je hebt genoten van de dag.
20:00 uur: Einde workshop.