Turkije

Turkije

Het rijke historische verleden, de vele natuurparken, de ongekend gastvrije bevolking en de unieke mix van modern en traditioneel, maken het een feest om Turkije op de fiets te verkennen.

Afstand:

1000 km

Zwaarte:

4

Etappes:

15

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

9 / 10

Avontuur:

9 / 10

Hoogtepunten:
1 Istanbul, een stad die al 2000 jaar tot de verbeelding spreekt, met De Blauwe Moskee, de Hagia Sophia, het Topkapi paleis, de Grote Bazaar
2 De witte kalkterrassen van Pamukkale
3 Efeze, één van de meest spectaculaire ruïnesteden ter wereld
4 Overweldigende gastvrijheid en onverwachte ontmoetingen

Explore the freedom!

Je komt door dorpjes en gebieden waar je anders nooit zou komen. Je fietst door prachtige en zeer uiteenlopende landschappen. De route voert je langs bijzondere overblijfselen en cultuurschatten uit een ver verleden, w.o. deze die apostel Paulus bezocht op zijn zendingsreizen door klein Azië.

Waar Europa ophoudt en Azië begint ligt het sprookjesachtige Istanbul. Een stad rijk aan bezienswaardigheden, je kijkt je ogen uit! Je kunt een bezoek brengen aan de beroemde Blauwe Moskee, de Hagia Sophia en het Topkapi paleis, waar je een goed beeld krijgt van hoe de sultans vroeger leefden. Ook ervaar je de oosterse sferen in de grootste overdekte bazaar ter wereld of maak je een boottochtje op de Bosporus. 
Vanuit Istanbul neem je de boot naar Bandirma. Hier begin je aan een avontuurlijke fietsreis die je ca. 1000 km door de binnenlanden van Turkije voert.

De eerste 4 etappes leiden je naar Bergama. Je fietst o.a. langs het Kuşcenneti National Park, waar zich in het broedseizoen meer dan 3 miljoen vogels nestelen. Bergama is een aangenaam stadje en befaamd om de Acropolis van de antieke stad Pergamonmet, het steilste theater ter wereld. Ook tref je hier de resten van één van de belangrijkste medische centra uit de klassieke oudheid.

Vervolgens fiets je in 4 prachtige etappes, waarvan 2 bergachtig, naar Selçuk. Je zult genieten van de natuur om je heen en de schitterende vergezichten. Onderweg kom je langs Sardis, de hoofdstad van het oude koninkrijk Lydië, waar o.a. een prachtig gymnasium te bewonderen is. Vanuit Selçuk kun je een bezoek brengen aan Efeze. Deze antieke stad staat bekend als één van de meest fascinerende archeologische opgravingen ter wereld en is één van de grootste uit de Griekse oudheid. Selçuk ligt vlakbij de Egeïsche kust, waardoor je in de gelegenheid bent een dagje naar het strand te gaan. Via de groene Menderes vallei fiets je in 3 etappes naar Pamukkale met haar wonderschone kalkterrassen

De route is overwegend heuvelachtig met hier en daar steile klimmetjes, soms ook gewoon vlak en er zijn 2 etappes met een lange klim. Je fietst voornamelijk over kleine, zeer rustige wegen. Het wegdek is merendeels grof asfalt en een aantal etappes is deels onverhard. Je kunt deze reis eventueel starten of beëindigen in Selçuk. Hiermee verkort je de geadviseerde reisduur naar 2 weken.

Hoe heb je onze fietsroute ervaren?

avatar