Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, heeft alles wat je van een tropisch eiland mag verwachten: een rijke geschiedenis, eeuwenoude cultuur, vele boeddhistische tempels, tropisch regenwoud, natuurreservaten, prachtige zandstranden, goede accommodaties en niet te vergeten: een vriendelijke en enthousiaste bevolking.

Afstand:

1142km

Zwaarte:

3

Etappes:

19

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

9 / 10

Cultuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 de zoutpannen van Puttalam, waar je dwars doorheen kunt fietsen
2 het Yala National Park waar je een safari kunt maken
3 Sigiriya, waar je de befaamde rots kunt beklimmen, Anuradhapura, waar je vele, merendeels boeddhistische, historische bouwwerken kunt bewonderen, Dambulla, waar je de beroemde rotstempel met haar prachtige beelden kunt bezoekenen Polonnaruwa, de oude stad, waar je door eeuwenoude ruines kunt fietsen
4 de theeplantages en prachtige stranden

Explore the freedom!

Je fietst dwars door het binnenland, door kleine dorpjes en stadjes, langs de vele culturele, historische en landschappelijke bezienswaardigheden en door een mooi heuvellandschap met uitgestrekte theeplantages.

Bij aankomst verblijf je twee nachten in een gezellig, kleinschalig hotel in Negombo, in een kalme omgeving, zodat je goed uitgerust aan je fietsavontuur kunt beginnen. Rondom Negombo is het overigens zeer de moeite waard, om een kort maar boeiend ‘oefentochtje’ te maken.

Alles wat je onderweg tegenkomt, zal een grote indruk op je maken: de zoutpannen van Puttalam, het Wilpattu National Park, de in rotsen uitgehouwen tempel bij Dambulla, de leeuwenrots van Sigiriya, de ruïnes van Anuradhapura en Polonnaruwa, de vaak overweldigende natuur, de theeplantages, de mooie stranden, de olifanten en het boeiende dagelijkse leven. Kortom, het is hier fantastisch fietsen!

Ook zul je regelmatig in  accommodaties ‘met karakter’ kunnen overnachten. 

Wil je een onvergetelijke en veelzijdige fietsvakantie? Op Sri Lanka is alles mogelijk!

Naar aanleiding van de aanslagen in 2019
We zijn geschrokken van de vreselijke aanslagen in Sri Lanka in april van dit jaar (2019). Een klap voor de bevolking, het toerisme dat in opbouw was, flink geraakt. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Op dit moment (juni 2019) is het reisadvies weer terug op het peil van voor de aanslagen en daar zijn we blij mee. Het is een fantastische fietsbestemming. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Hoe heb je onze fietsroute ervaren?

avatar