Zuid-Korea

U fietst door Zuid-Korea, u begint en eindigt in Seoul. De totale fietsafstand is ca. 1260 km, 21 etappes.

Onze verrassende en gevarieerde fietsroute door Zuid-Korea betekent fietsen over merendeels rustige wegen/fietspaden en door verstilde valleien. Bezoek prachtige nationale parken en bijzondere tempels. Geniet aan de kust van de stranden en onderweg van de vele vissershavens. Maak kennis met Zuid-Korea, een land met een eeuwenoude cultuur en een roemrijk verleden.

U begint uw reis in Seoul, al meer dan 600 jaar de hoofdstad van Zuid Korea. Een hippe, moderne stad met haar rijke oude cultuur nog intact. Bezoek paleizen en zie hoe de wachters in traditionele kledij de poorten bewaken. Proef het bekendste bijgerecht Kimchi in 1 van de vele restaurantjes of neem een kijkje op de levendige Gwangjang Market.

Vanuit uw hotel bent u vrijwel direct op het mooie fietspad dat u Seoul uitbrengt. Vooral in het weekend trekt u bekijks van vele fietsende Koreanen. De route voert u de eerste week over fietspaden en kleine wegen door prachtige valleien! U geniet onderweg van een bezoek aan een prachtige tempel, een traditioneel dorp (UNESCO werelderfgoed), een mooi park en de tempel met de 10.000 boeddha’s.
U bereikt Gyeongju, in het zuidoosten.

De historische stad Gyeongju, met haar talrijke monumenten, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als de culturele hoofdstad. Hier moet u beslist het nodige gaan zien, het is de moeite waard!

Na uw verblijf in Gyeongju, fietst u richting de kust. Bezoek ook hier een mooi traditioneel dorp (UNESCO Werelderfgoed). Langs de zee leidt onze route u naar het noorden, over fietspaden en kleine wegen. U ziet veel krabrestaurantjes en vaak vis dat te drogen hangt. Halverwege fietst u weer landinwaarts. Hier treft u beeldschone valleien en een Nationaal Park met schitterende tempels. De route is hier drukker en er moet het nodige worden geklommen. U keert terug naar de kust. Via de kust bereikt u bijna de grens met Noord-Korea, bijzonder! Bezoek onderweg een paar fraaie tempelcomplexen en ga zeker een kijkje nemen bij het, volgens velen, mooiste park van het land!
Via de noordelijke heuvels, waarbij er af en toe stevig geklommen moet worden, fietst u terug naar Seoul. De laatste 20 km slingert het fietspad onder de bruggen van Seoul door, terug naar uw hotel.

De route is zeer afwisselend: cultuur en natuur wisselen elkaar op ideale wijze af. De hygiëne in Zuid Korea staat op een hoog peil. Hotelkamers zijn schoon. Het eten is goed. Veel steden hebben bakkerijen en koffieketens. Fietsen in Zuid Korea is de moeite waard!

Wij vonden de fietsreis in Zuid Korea fascinerend en afwisselend. Enerzijds de westerse rijkdom en het georganiseerde van de stad, waar “the sky is the limit” en anderzijds het rustige groene platteland, waar je je echt in Azië voelt. We hebben lekker gegeten en ons overal heel veilig gevoeld.

Carla en Jelle

Mooie reis, veel gezien, mooie ontmoetingen. Heel fijn om veel over fietspaden, autovrije of -arme wegen te fietsen.

Jeanette

De route is uitstekend beschreven en klopt altijd! Het routeboekje is voor ons een belangrijke reden om met AWOL te reizen.

Michel

Extra fietsinformatie:
Totale lengte van de fietstocht: 1257 km, uit te breiden met 5 uitstapjes van totaal 160 km
Langste etappe: 105 km (te onderbreken bij km 57)
Gemiddelde etappe: 60 km
Aantal etappes: 21
Geadviseerde reisduur: 4 tot 4 1/2 week
Routeverkorting is mogelijk, minimale reisduur: 3 weken

Het eerste en laatste deel van de fietsroute gaat over vlakke en heuvelachtige fietspaden/wegen. Het middelste gedeelte van de route, behoudens langs de kust, is sterk heuvelachtig afgewisseld met soms stevige en een paar lange klimmen.
U fietst door een aantal tunnels op deze reis. De tunnels zijn breed genoeg en goed verlicht. Het wegennet is prima, wees alert op kuilen in de weg en “verdiept in het asfalt liggende” putdeksels.

Belangrijk om te weten:
Deze fietsreis in Zuid-Korea is goed te combineren met onze route op Kyushu Island, Japan!

Cijferlijst:
Natuur: 7
Cultuur: 8
Avontuur: 7
Accommodatie: 7

Hoogtepunten:

 • Seoul, de moderne hoofdstad, met oude paleizen
 • Gyeongju, eens de hoofdstad van het machtige Silla Rijk, met vele bezienswaardigheden
 • de kust met stranden en gezellige vissershaventjes
 • mooie etappes door valleien
 • traditionele dorpen die op de Werelderfgoedlijst staan
 • de vele tempels die u onderweg kunt bezoeken w.o. de Manbulsa Temple met 10.000 boeddha’s en de Sangwan Temple met de oudste tempelbel van Korea
 • diverse Nationale Parken, w.o. het Seoraksan National Park, waar u mooie wandelingen kunt maken
 • een tochtje tot bijna aan de grens met Noord Korea, met een bezoek aan het DMZ museum

De zwaarte van deze reis:

De fietsroutes van AWOL zijn uiteenlopend in zwaarte. De zwaarte wordt bepaald door een mix van de afstand, de kwaliteit van de wegen, de intensiteit van het verkeer, de hoogteverschillen en het aantal hellingen.
De zwaarte van de fietstocht wordt weergegeven met symbooltjes.

 

licht vrijwel vlak gebied of ‘vals plat’
licht tot midden heuvelachtig gebied, korte hellingen
midden heuvelachtig gebied, hellingen en soms een klim
midden tot zwaar bergachtig gebied, langere en steilere hellingen van gemiddeld 4%
zwaar bergachtig gebied, lange en steile hellingen van gemiddeld 8%
Het klimaat in Zuid-Korea bestaat uit 4 seizoenen. De beste tijd om Zuid-Korea te bezoeken is tijdens het droge seizoen april t/m juni of september t/m oktober. Onze wintermaanden zijn ook wintermaanden in Zuid-Korea, het kan dan erg koud zijn en sneeuwen. Juli en augustus is het vakantieseizoen, tevens het regenseizoen. U heeft elke dag kans op een tropische bui, een aantal dagen regen achter elkaar kan ook voorkomen. De temperaturen zijn tropisch, de natuur is uitbundig groen. Zie ook www.weeronline.nl en www.vwkweb.nl
Bij aankomst in Zuid-Korea krijgt u kosteloos een visum voor 90 dagen

Prijs: vanaf € 1475,- p.p.

Inbegrepen is:

 • Advies en service AWOL voor, tijdens en na de reis; 
 • Het Fietsrouteboekje, een zeer complete routebeschrijving;
 • het boekje Koreaanse Karakters behorende bij deze reis (1 exemplaar per 2 personen);
 • de vlucht uit en thuis, inclusief vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het vliegveld Seoul naar uw accommodatie;
 • twee overnachtingen bij aankomst inclusief ontbijt in Seoul;
 • één overnachting voor vertrek inclusief ontbijt in hetzelfde hotel als bij aankomst in Seoul;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het hotel naar het vliegveld van Seoul;
 • assistentie van de agent gedurende uw reis indien nodig (kantoor in Seoul);
 • het boekje ‘Met de fiets op reis’ ter voorbereiding (1 exemplaar per 2 personen);
 • landeninformatie Zuid-Korea. Informatie over geld, paspoort, visum etc. (1 exemplaar per 2 personen).

Uitgaande van prijsniveau 1 augustus 2018.
Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 samen reizende personen. Wanneer u alleen reist, geldt er een 1-persoonstoeslag.
Het is ook mogelijk om rechtstreeks op Seoul aan te vliegen met de KLM. De reissom ligt dan hoger in verband met hogere vluchtprijzen. Daarnaast rekent de KLM een vergoeding voor het vervoer van uw fiets van plm. € 200,- op retourbasis. eenvoudig.

De bovenstaande prijs is exclusief:
• administratiekosten van € 35,- per boeking van 2 personen
• bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur adres.
• Visumkosten
• Reis- en annuleringsverzekering
• Optioneel is een GPS-track van € 15,- per fietsroute

Ons concept heeft het grote voordeel dat u eigen baas bent. U behoudt uw vrijheid en regelt zelf gemakkelijk uw overnachtingen onderweg. Hotels en guesthouses worden na iedere dagetappe genoemd. Wij geven aan hoe u er komt, beschrijven ze kort, geven prijsindicaties en de nodige contactgegevens. U bent vrij om zelf te bepalen waar u verblijft en vertrekt wanneer het u uitkomt!
Wilt u ergens een dag of langer blijven? Dan doet u dat. Met alle gegevens in het Fietsrouteboekje is plannen eenvoudig.

 

Mooie reis?

Wij zouden het heel leuk vinden als u deze reis met uw kennissen wilt delen.