Voorbeeld Combi-reis Midden en Noord-Thailand

U fietst door Midden Thailand en reist door Midden- en Noord Thailand

 

Een veelzijdige individuele reis door Midden- en Noord-Thailand waarbij u uitgebreid kennis maakt met het ‘land van de glimlach’. Ontdek het echte leven in Thailand op een actieve ontspannen manier, op de fiets! Gecombineerd met een aantal bouwstenen en excursies die uw reis nog completer maken.

Let wel: dit is een voorbeeld reis. Zijn er andere bouwstenen welke u meer aanspreken?
Klik hier voor een overzicht van alle bouwstenen.

Dag 1-5 Bangkok inclusief de River Kwai
Met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij vliegt u in ca. 11 uur rechtstreeks naar Bangkok. Bij aankomst (dag 2) wordt u verwelkomd door onze agent, die u naar uw hotel brengt in het centrum van Bangkok-stad. U verblijft in een prettig hotel met zwembad, op loopafstand van de bezienswaardigheden. Een fijne plek om te acclimatiseren.
De dag na aankomst kunt u Bangkok op eigen gelegenheid verkennen. Deze dag haalt u ook uw fiets op (incl. achtertassen), die voor u klaarstaat bij de verhuurder vlakbij uw hotel. Een bezoek aan het Grand Palace, het bruisende Khao San Road en een tochtje over de Chao Phraya mogen niet ontbreken. Voldaan van de eerste indrukken kunt u ’s avonds bijvoorbeeld genieten van een heerlijke maaltijd aan de rivier.
Op de vierde dag neemt u deel aan een unieke fietstocht door Bangkok. Fiets door kleine steegjes, markten, langs tempels en typische Thaise huizen. Per boot steekt u over naar een prachtig groen tropisch landschap, waar u uw weg per fiets vervolgt, weg van de drukte van de stad. Deze dagtocht geeft u een goed beeld van het echte Bangkok.
De volgende dag maakt u een indrukkende excursie naar de River Kwai. U bezoekt o.a. de brug die de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog in een onmogelijk geachte recordtijd lieten bouwen door krijgsgevangen en Aziatische dwangarbeiders. Hierna keert u terug naar Bangkok voor uw laatste overnachting in deze bruisende metropool.

Dag 6-8 Bangkok – Phetburi via Damnoen Saduak
Na een goed ontbijt verlaat u Bangkok per transfer naar Damnoen Saduak, bekend om de beroemdste drijvende markt van Thailand. Overal worden boottochtjes aangeboden.
Loop ook na het sluiten van de markt over de plankieren en de betonplaten langs het water en de kleine bruggetjes. U krijgt dan een goede indruk van het dagelijkse leven aan het water. U verblijft er 2 nachten.
Vertrek de volgende dag vanuit uw resort per fiets voor uw eerste echte fietsdag! Met een gedetailleerde routebeschrijving gaat u op pad. Wij hebben een ronde voor u uitgezet (50 km) door een agrarisch gebied waar diverse activiteiten plaatsvinden op perceeltjes tussen de waterweggetjes. Kokosnoten worden ter plekke in de openlucht langs de weg geschild en daarna op ambachtelijke wijze in grote kookpotten boven houtvuur verwerkt tot een soort karamel in grote blikken. Het is zeer de moeite waard om onderweg een kijkje te nemen in een dergelijk bedrijfje.
De tweede fietsdag van 64 km leidt u het eerste deel over een slingerweg door een groene omgeving met vooral kokosnotenpalmen en bananenplantages. Later volgen wetlands en rijstvelden. U eindigt de dag in Phetburi, de stad met een paleisheuvel.

Dag 9-12 Phetburi – Hua Hin via Cha-Am
Vandaag fietst u in 45 km naar Cha-Am, een levendige kustplaats met veel restaurantjes en marktjes. Een ideale plek om even ‘uit te waaien’. U verblijft 2 nachten in een mooi hotel (Green Leaf Certified) aan het strand.
Dag 11 is uw laatste fietsdag in Thailand, geniet nog van alles wat u op de fiets van dichtbij meemaakt. Proef, voel en ruik de omgeving. Vandaag fietst u naar de badplaats Hua Hin. Hier kunt u relaxen op één van de stranden of genieten van een mooie strandwandeling. Wist u dat het knusse stationnetje van Hua Hin een van de fraaiste stations ter wereld is met als pronkstuk de Koninklijke wachtkamer? Ook een bezoek aan het voormalige Railway Hotel (het tegenwoordige Sofitel) mag niet ontbreken. Hier werden opnamen gemaakt voor de film The Killing Fields. In Hua Hin levert u aan het eind van de middag de huurfiets in.
De volgende dag staat u een leuke treinreis te wachten. U keert terug naar de hoofdstad Bangkok.

Dag 13-17 Cha-Am – Bangkok per trein, historische stedentrip van Bangkok naar Chiang Mai
De volgende 3 dagen maakt u een historische stedentrip van Bangkok naar Chiang Mai! U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij uw hotel in Bangkok. U vertrekt richting Ayutthaya via een tropisch landschap met rijstvelden. Het bezoeken van diverse bezienswaardigheden staat de eerste dag van deze stedentrip op het programma: Bang Pa (het zomerpaleis) en na een Thaise lunch bezichtigt u de tempel ruïnes van Ayutthaya waaronder een 19 meter hoge, zittende Boeddha. Ayutthaya, door Unesco uitgeroepen tot een World Heritage Site, was na de Sukhothai periode van 1350 tot 1767 de hoofdstad van Siam (Thailand).
Na te hebben genoten van deze bijzondere stad, wordt u naar het busstation gebracht. De gids zorgt ervoor dat u in de juiste bus plaatsneemt. De volgende stad is Sukhothai. ’s Avonds bij aankomst in Sukhothai wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Voldaan geniet u van een rustige avond.
De volgende ochtend, na het ontbijt, kunt u op eigen gelegenheid kennismaken met de beroemde stad Sukhothai. De stad floreerde van het midden van de 13e eeuw tot het einde van de 14e eeuw: de Siamese Gouden Eeuw.
Het historische complex bevindt zich 12 km ten westen van de nieuwe stad. Aangeraden wordt om ter plekke een fiets te huren en om eventueel samen met een gids door het uitgebreide complex met alle historische gebouwen te fietsen.
Om 13.00 uur wordt u vanaf uw hotel naar het busstation gebracht waar u zelf gemakkelijk de buskaartjes voor de bus naar Lampang koopt. Aankomst in Lampang is omstreeks 17.30 uur.
Ook hier is het verblijf in een goed hotel (vlakbij het busstation) voor u geregeld.
Lampang is de enige stad in Thailand waar paard en wagen nog als openbaar vervoer worden gebruikt. U maakt de volgende dag een uitgebreide tocht van 2 uur langs prachtige tempels en andere bezienswaardigheden in deze oude en zeer rustige stad.
Een minivan staat bij het eindpunt van de tocht klaar met uw bagage en brengt u aan het eind van deze ochtend naar uw hotel in Chiang Mai. U sluit de stedentrip af met een Kantoke dinner met Thaise dans en folklore.
Voordat u op dag 17 terugkeert naar Nederland, heeft u op dag 16 een vrije dag voor het bezichtigen van Chiang Mai op eigen gelegenheid.

De zwaarte van deze reis:

De fietsroutes van AWOL zijn uiteenlopend in zwaarte. De zwaarte wordt bepaald door een mix van de afstand, de kwaliteit van de wegen, de intensiteit van het verkeer, de hoogteverschillen en het aantal hellingen.
De zwaarte van de fietstocht wordt weergegeven met symbooltjes.

licht vrijwel vlak gebied of ‘vals plat’
licht tot midden heuvelachtig gebied, korte hellingen
midden heuvelachtig gebied, hellingen en soms een klim
midden tot zwaar bergachtig gebied, langere en steilere hellingen van gemiddeld 4%
zwaar bergachtig gebied, lange en steile hellingen van gemiddeld 8%
Het beste fietsseizoen is van eind oktober tot half februari, er valt dan weinig regen en de temperatuur is aangenaam. De maanden maart en april zijn het warmst, zo’n 35 graden overdag, maar nog wel droog. Het regenseizoen begint in mei en duurt tot plm. half oktober, ook dan kunt u er prima fietsen. U heeft wel meer kans op regen: vaak een tropische bui aan het eind van de dag. Een aantal dagen neerslag achter elkaar kan ook voorkomen. De rijstvelden zijn dan uitbundig groen en de natuur op z’n mooist.

Zie ook www.weeronline.nl en www.vwkweb.nl

Visum Thailand vooraf regelen is niet nodig. Voor Thailand heeft u een visum nodig wanneer u langer dan 30 dagen aaneengesloten in het land verblijft.

Mooie reis?

Wij zouden het heel leuk vinden als u deze reis met uw kennissen wilt delen.