Van Udon Thani via Zuid Laos naar Ubon Ratchathani – NIEUW

U fietst door Oost Thailand en Zuid Laos, van Udon Thani naar Ubon Ratchatchani. Totale fietsafstand ca. 1260 km, 16 etappes.

Een schitterende route welke begint in Udon Thani, een stad gelegen op 560 km ten noordoosten van Bangkok.  De streek waar u doorheen fietst heet de Isaan. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan en er komen nog nauwelijks toeristen. Al tijdens de eerste fietsetappe bereikt u de Mekong, een van de tien grootste rivieren ter wereld. Tijdens deze fietsroute volgt u vaak deze legendarische waterstroom. De weg gaat niet altijd langs de rivier, maar vaak komt u de Mekong weer tegen. Onderweg ziet u o.a. rubberplantages, tempels en rijstvelden. Het is prachtig fietsen, waarbij we de route zoveel mogelijk over kleine wegen en door een mooie natuur hebben geleid. `s Avonds kunt u in fijne accommodaties genieten van de zonsondergang over de Mekong.

Dan steekt u de grens over naar Laos, waar moderne stadjes en authentieke dorpjes elkaar afwisselen. Wat dacht u van heerlijk relaxen op een terrasje aan de Mekong rivier? Of van een stokbroodje eten in Savannahket, een stad met een koloniaal verleden? Of wellicht bezoekt u één van de vele grotten die in de omgeving liggen. Het is er ontspannen fietsen over rustige, soms onverharde wegen. De mensen zijn erg vriendelijk, u wordt vaak enthousiast begroet!

U fietst verder naar het Bolaven plateau, een bijzonder gebied met veel  watervallen en bekend om zijn koffieplantages. U bereikt het hoogste punt van deze fietsroute op 1310 meter hoogte. Na een spectaculaire afdaling arriveert u in Pakse, de tweede meest dichtbevolkte stad van Laos.

Vervolgens leidt ons fietsrouteboekje u via prachtige weggetjes, langs kleine dorpjes, naar Si Phan Don, oftewel de 4000 eilanden, in het uiterste zuiden van Laos. Hier kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan spectaculaire watervallen of een boottocht maken om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten.  

De laatste etappes brengen u terug in Thailand, waar u nog een uitstapje kunt maken naar het fraaie Pha Taem National Park.

Fiets deze bijzondere en gevarieerde route, u zult niet worden teleurgesteld!

Extra fietsinformatie:
Totale lengte van de fietstocht: 1260 km
Uit te breiden met diverse uitstapjes: 120 km
Langste etappe: 110 (te onderbreken bij km 36)
Gemiddelde etappe: 63 km
Aantal etappes: 20
Geadviseerde reisduur: ca. 4 à 4,5 weken

Deze fietsroute leidt u deels over onverharde wegen waar u bijna niemand tegenkomt. Het merendeel van de wegen is verhard en rustig of soms matig druk. De route is tot aan de klim naar het Bolavenplateau nagenoeg vlak. De klim naar het Bolavenplateau begint gestaag, met een op het eind een stevige klim van ca. 5 km lang. Na de afdaling is het weer nagenoeg vlak. De laatste etappes in Thailand zijn licht heuvelachtig.

Belangrijk om te weten: 
Deze route sluit aan op onze fietsroute ‘Noord Thailand en Laos’. Ook kunt u de route verder uitbreiden. Wij kunnen uw fietsreis op maat samenstellen. Informeer ernaar!

Cijferlijst:
Natuur: 8
Cultuur: 7
Avontuur: 8
Accommodatie: 7

Hoogtepunten

 • relaxen en genieten van de zonsondergang aan de legendarische Mekong
 • de mooie natuur met o.a. rijstvelden, bananen- en rubberplantages
 • het Bolavenplateau met zijn schitterender watervallen en koffieplantages
 • een bezoek aan Vat Phou, een ruïne van een Khmer tempelcomplex (UNESCO)
 • relaxen op 1 van de 4000 eilanden in de Mekong
 • spectaculaire watervallen, behorend tot de mooiste van Azië
 • een bezoek aan het fraaie Pha Taem National Park
 • de authentieke dorpjes waar u doorheen fietst
 • het beleven van twee verschillende culturen
 

De zwaarte van deze reis: 

De fietsroutes van AWOL zijn uiteenlopend in zwaarte. De zwaarte wordt bepaald door een mix van de afstand, de kwaliteit van de wegen, de intensiteit van het verkeer, de hoogteverschillen en het aantal hellingen.
De zwaarte van de fietstocht wordt weergegeven met symbooltjes.

licht vrijwel vlak gebied of ‘vals plat’
licht tot midden heuvelachtig gebied, korte hellingen
midden heuvelachtig gebied, hellingen en soms een klim
midden tot zwaar bergachtig gebied, langere en steilere hellingen van gemiddeld 4%
zwaar bergachtig gebied, lange en steile hellingen van gemiddeld 8%

 

 

Het beste fietsseizoen is van eind oktober tot half februari, er valt dan weinig regen en de temperatuur is aangenaam. De maanden maart en april zijn het warmst, zo’n 35 graden overdag, maar nog wel droog.
Het regenseizoen begint in mei en duurt tot plm. half oktober, ook dan kunt u er prima fietsen. U heeft wel meer kans op regen: vaak een tropische bui aan het eind van de dag. Een aantal dagen neerslag achter elkaar kan ook voorkomen. De rijstvelden zijn dan uitbundig groen. Zie ook www.weeronline.nl en www.vwkweb.nl

 

 

Voor uw verblijf in Thailand heeft u een visum nodig wanneer u bij binnenkomst vanuit Laos (overland) langer dan 15 dagen aaneengesloten in Thailand verblijft. Wanneer dit het geval is, heeft u een Multiple Entry Visa nodig aangezien u twee keer Thailand binnenkomt, per vliegtuig en overland.
Heeft u hier vragen over, neem contact met ons op: +31(0)33-433 1081.

Voor Laos heeft u een visum nodig welke u aan de grens kunt verkrijgen.

Meer informatie over de visa ontvangt u na boeking bij uw eerste reisdocumenten.

 

 

Prijs: vanaf € 1385,- p.p.

Inbegrepen is:

 • Advies en service AWOL voor, tijdens en na de reis; 
 • Het Fietsrouteboekje, een zeer complete routebeschrijving;
 • de vlucht uit en thuis,  Economy Class, inclusief gratis vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom. Alle belastingen en heffingen zijn inbegrepen;
 • de binnenlandse vlucht van Bangkok naar Udon Thani, Premium Economy Class, inclusief gratis vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom. Alle belastingen en heffingen zijn inbegrepen;
 • de binnenlandse vlucht van Ubon Ratchathani naar Bangkok, Premium Economy Class, inclusief gratis vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom. Alle belastingen en heffingen zijn inbegrepen;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het vliegveld Udon Thani naar uw accommodatie;
 • twee overnachtingen bij aankomst inclusief ontbijt in Udon Thani;
 • één overnachting voor vertrek inclusief ontbijt in Ubon Ratchathani;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het hotel naar het vliegveld van Ubon Ratchathani;
 • assistentie van de agenten gedurende uw reis indien nodig (kantoor in Bangkok);
 • het boekje ‘Met de fiets op reis’ ter voorbereiding (1 exemplaar per 2 personen);
 • landeninformatie Thailand en Laos. Informatie over geld, paspoort, visum etc. (1 exemplaar per 2 personen).

Uitgaande van prijsniveau 1 augustus 2018.
Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 samen reizende personen. Wanneer u alleen reist, geldt er een 1-persoonstoeslag.

De bovenstaande prijs is exclusief:

 • administratiekosten van € 35,- per boeking van 2 personen
 • bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur adres.
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optioneel is een GPS-track van € 15,- per fietsroute


Ons concept heeft het grote voordeel dat u eigen baas bent. U behoudt uw vrijheid en regelt zelf gemakkelijk uw overnachtingen onderweg. Hotels en guesthouses worden na iedere dagetappe genoemd. Wij geven aan hoe u er komt, beschrijven ze kort, geven prijsindicaties en de nodige contactgegevens. U bent vrij om zelf te bepalen waar u verblijft en vertrekt wanneer het u uitkomt!

Wilt u ergens een dag of langer blijven? Dan doet u dat. Met alle gegevens in het Fietsrouteboekje is plannen eenvoudig.

 

 

 

Mooie reis?

Wij zouden het heel leuk vinden als u deze reis met uw kennissen wilt delen.