van Ubon Ratchathani via Zuid-Laos naar Bangkok

U fietst door Thailand en Laos, van Ubon Ratchathani naar Bangkok. De totale fietsafstand is ca. 1250 km,
20 etappes.

U begint uw fietsavontuur in de stad Ubon Ratchathani in Thailand. Van daaruit voert deze route u eerst naar Khong Chiam, een stadje welke mooi aan de Mekong gelegen is. U kunt van hieruit een dagtocht naar het Pha Thaem National Park maken. Dit park is beroemd om zijn eeuwenoude rotsschilderingen.
Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong.

De volgende etappe fietst u Laos in richting de Vat Phou, een ruïne van een Khmer tempel die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna fietst u naar Pakse, een toeristische stad gelegen aan de Mekong. Vanuit hier gaat u verder richting het op ca. 1300 meter hoogte gelegen Bolaven Plateau.
Een bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Het loont zeker de moeite hier een bezoek te brengen aan één van de plantages.
Na een spectaculaire afdaling arriveert u weer in Pakse en kunt u genieten van een heerlijke maaltijd op het dakterras van een mooi hotel.

De route voert u terug naar Thailand, waar u door de weinig bezochte Smaragden Driehoek fietst naar de Huai Luang waterval. In deze ongerepte streek kunt u zich verwonderen over de vele rubberplantages.
Als luiers hangen de rubberen vellen te drogen langs de kant van de weg. Een bezoek aan een tempelcomplex geheel gemaakt van (bier)flessen mag u eigenlijk niet missen. Een cultureel hoogtepunt zijn de tempels van Phanom Rung, de best gerestaureerde Khmer-tempel ter wereld en Muang Tam, het mooiste voorbeeld van Khmer architectuur in Thailand!

U fietst ook langs een drijvende markt en ziet duizenden vliegende honden in de bomen hangen. Bezoek het boeddhistisch tempelcomplex met o.a. een enorme knalroze liggende Ganesha, een hindoestaanse god met een olifantenhoofd. U fietst er vlak langs, misschien is het wel het grootst liggende Ganesha beeld van de wereld.

Via schitterende kleine weggetjes langs palmbomenplantages en rijstvelden bereikt u uw eindbestemming in Lad Krabang, een voorstad van Bangkok. Aan het zwembad van een leuk hotel kunt u nagenieten van de mooie fietsreis die u heeft gemaakt!

 

 Extra fietsinformatie:
Totale lengte van de fietstocht: 1244 km
Aantal fietsetappes: 20
Langste etappe: 102 km (niet te onderbreken, u kunt zich op weg laten brengen om deze etappe in te korten)
Gemiddelde etappe: 62 km
Geadviseerde reisduur: 4 à 5 weken

De overwegend rustige wegen zijn op kortere stukjes na goed geasfalteerd. De route is in Thailand vooral vlak, soms wat heuvelachtig, maar de klimmen zijn kort en niet zwaar. In Laos is de klim naar het Bolaven Plateau zeer regelmatig en op een paar honderd meter na, niet zwaar.

Belangrijk om te weten:
Fietst u deze route, dan hebben wij voor u de mogelijkheid ook Angkor Wat in Cambodja, het grootste tempelcomplex ter wereld, aan te doen! De stad Angkor was vroeger de hoofdstad van het Khmer-rijk. De tempels in deze stad werden gebouwd ter ere van de Hindoe God Vishnu en herontdekt eind 1800. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Vanuit Lad Krabang kunt u een dag uitstap maken naar Bangkok stad. Verblijft u liever in Bangkok stad aan het einde van uw reis, dan kan dat ook! Wij kunnen deze reis op maat voor u samenstellen.

Cijferlijst:
Natuur: 8
Cultuur: 8
Avontuur: 7
Accommodatie: 8

Hoogtepunten:

 • het Pha Taem National Park
 • een bezoek aan Vat Phou
 • het Bolaven Plateau met zijn vele watervallen
 • bezoek aan een koffieplantage
 • het authentieke Thailand in de Smaragden Driehoek
 • de Khmer tempelcomplexen Phanom Rung en Muang Tam
 • het boeddhistisch tempelcomplex met o.a. de immense knalroze liggende Ganesha
De zwaarte van deze reis: 

De fietsroutes van AWOL zijn uiteenlopend in zwaarte. De zwaarte wordt bepaald door een mix van de afstand, de kwaliteit van de wegen, de intensiteit van het verkeer, de hoogteverschillen en het aantal hellingen.
De zwaarte van de fietstocht wordt weergegeven met symbooltjes.

licht vrijwel vlak gebied of ‘vals plat’
licht tot midden heuvelachtig gebied, korte hellingen
midden heuvelachtig gebied, hellingen en soms een klim
midden tot zwaar bergachtig gebied, langere en steilere hellingen van gemiddeld 4%
zwaar bergachtig gebied, lange en steile hellingen van gemiddeld 8%

 

 

 

Het beste fietsseizoen is van eind oktober tot half februari, er valt dan weinig regen en de temperatuur is aangenaam. De maanden maart en april zijn het warmst, zo’n 35 graden overdag, maar nog wel droog. Het regenseizoen begint in mei en duurt tot plm. half oktober, ook dan kunt u er prima fietsen. U heeft wel meer kans op regen: vaak een tropische bui aan het eind van de dag. Een aantal dagen neerslag achter elkaar kan ook voorkomen. De rijstvelden zijn dan uitbundig groen en de watervallen op z’n mooist.
Zie ook www.weeronline.nl en www.vwkweb.nl

 

 

Voor uw verblijf in Thailand heeft u een visum nodig wanneer u bij binnenkomst vanuit Laos (overland) langer dan 15 dagen aaneengesloten in Thailand verblijft. Wanneer dit het geval is, heeft u een Multiple Entry Visa nodig aangezien u twee keer Thailand binnenkomt, per vliegtuig en overland.
Heeft u hier vragen over, neem contact met ons op: +31(0)33-433 1081.

Voor uw verblijf in Laos heeft u tevens een visum nodig. Dit regelt u bij de grens.

Meer informatie over de visa ontvangt u bij uw eerste reisdocumenten.

 

 

 Prijs: vanaf € 1275,- p.p.

Inbegrepen is:

 • Advies en service AWOL voor, tijdens en na de reis; 
 • het Fietsrouteboekje, zeer complete routebeschrijving;
 • de vlucht uit en thuis, Economy Class, inclusief gratis vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom. Alle belastingen en heffingen zijn inbegrepen;
 • de binnenlandse vlucht van Bangkok naar Ubon Ratchathani, inclusief gratis vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom. Alle belastingen en heffingen zijn inbegrepen;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het vliegveld in Ubon Ratchathani naar uw accommodatie;
 • twee overnachtingen bij aankomst inclusief ontbijt in Ubon Ratchathani;
 • één overnachting voor vertrek inclusief ontbijt in Lad Krabang, voorstad van Bangkok;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het hotel naar het Internationale vliegveld van Bangkok;
 • assistentie van de agent gedurende uw reis indien nodig (kantoor in Lad Krabang);
 • het boekje ‘Met de fiets op reis’ ter voorbereiding (1 exemplaar per 2 personen);
 • landeninformatie Thailand en Laos. Informatie over geld, paspoort, visum etc. (1 exemplaar per 2 personen).

Uitgaande van prijsniveau 1 augustus 2018. 
Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 samenreizende personen. Wanneer u alleen reist, geldt er een 1-persoonstoeslag.

De bovenstaande prijs is exclusief:

 • administratiekosten van € 35,- per boeking van 2 personen
 • bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur adres.
 • Visumkosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optioneel is een GPS-track van € 15,- per fietsroute

Ons concept heeft het grote voordeel dat u eigen baas bent. U behoudt uw vrijheid en regelt zelf gemakkelijk uw overnachtingen onderweg. Hotels en guesthouses worden na iedere dagetappe genoemd. Wij geven aan hoe u er komt, beschrijven ze kort, geven prijsindicaties en de nodige contactgegevens. U bent vrij om zelf te bepalen waar u verblijft en vertrekt wanneer het u uitkomt!
Wilt u ergens een dag of langer blijven? Dan doet u dat. Met alle gegevens in het Fietsrouteboekje is plannen eenvoudig.

 

 

 

 

Mooie reis?

Wij zouden het heel leuk vinden als u deze reis met uw kennissen wilt delen.