Van Kunming naar Bangkok

U fietst door China, Vietnam, Laos en Thailand, van Kunming naar Bangkok. Totale fietsafstand is ca. 3000 km, 43 etappes.

 

China, Vietnam, Laos en Thailand. Vier betoverende Aziatische landen die u met de fiets doorkruist.
Een fietsreis ver van de gebaande paden, met onderweg diverse highlights, welke veelal nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt!
De prachtige natuur, de indrukwekkende rijstterrassen, de fraaie vergezichten, de kleurrijke markten, het heerlijk eten, de leuke ontmoetingen en het praten met handen en voeten, dat is wat u allemaal gaat zien en beleven tijdens deze spectaculaire fietsreis van ca. 3000 km. Heeft u minimaal 8 weken de tijd? Ga dit avontuur dan aan en u bent een onvergetelijke ervaring rijker!

Uw fietstocht begint in Kunming, in de provincie Yunnan (China). Een boeiende en zeer schone stad, gelegen op 1900 meter hoogte. Van hieruit kunt u eventueel eerst een uitstapje maken naar het Stone Forest in Shilin, een indrukwekkend natuurfenomeen. U verlaat Kunming en fietst langs het azuurblauwe Fuxian Lake. U komt in Jianshui, met zijn mooi gerestaureerde historische binnenstad. Na een gelijkmatige klim gevolgd door een spectaculaire afdaling van 40 km komt u in Nansha aan de Rode rivier. Van hieruit kunt u een bezoek brengen aan de wonderschone rijstterrassen van Yuanyang, de grootste en mooiste van China. De hele regio staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verder fietsend langs de Rode rivier bereikt u de grens met Vietnam.

Vanuit Lao Cai kunt u een uitstapje maken naar het bergdorpje Sapa waar u verschillende bergvolken zult tegenkomen. De route voert u verder naar het dorpje Bac Ha, waar de vrouwen van de Flower H’mong in hun kleurrijke klederdrachten hun waren op de markt verkopen.
U komt in Hanoi waar u zich kunt onderdompelen in de broeierige drukte van deze leuke stad. Ook kunt u vanuit Hanoi een uitstapje maken naar Halong Bay, een UNESCO Werelderfgoed, met zijn adembenemende landschappen. Fietsend tussen de hoge kalkstenen bergen, die uitrijzen boven de vele rijstvelden en schitterende waterpartijen, bereikt u Ninh Binh. U fietst langs het grootste tempelcomplex van Zuid Oost Azië, met honderden beelden van monniken en de grootste Boeddha van Vietnam. De route voert u door de resten van de Unesco Citadel van de Ho Dynastie en naar het geboortehuis van Ho Chi Minh.

Via een pittige, maar mooie klim bereikt u Laos, een ontspannen land met een vriendelijke bevolking.
In Laos fietst u deels over onverharde wegen waar u bijna niemand tegenkomt. De overige wegen zijn verhard en rustig of soms matig druk. Het is er heerlijk fietsen. Via een spectaculair natuurgebied bereikt u Thakhek, een leuk stadje aan de Mekong Rivier waar u heerlijk kunt relaxen. Of wat dacht u van een stokbroodje eten in Savannahket, een stad met een koloniaal verleden? U fietst verder naar het
Bolaven plateau, een bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Na een spectaculaire afdaling arriveert u in Pakse, een toeristische stad, en kunt u genieten van een heerlijke maaltijd op het dakterras van een mooi hotel.

In Thailand kunt u zich verwonderen over de vele rubberplantages. Als luiers hangen de rubberen vellen te drogen langs de kant van de weg. Bezoek een tempelcomplex geheel gemaakt van (bier)flessen. Ook de tempelcomplexen Phanom Rung en Muang Tam, het mooiste voorbeeld van Khmer architectuur in Thailand, is een bezoek waard. U ziet veel cassaveplantages en rijstvelden. U fietst langs een drijvende markt en ziet duizenden vliegende honden in de bomen hangen. U fietst langs een 16 meter hoge en
22 meter lange liggende Ganesha, een hindoestaanse god met een olifantenhoofd. Het is misschien wel de grootste van de hele wereld. Via schitterende kleine weggetjes langs palmbomenplantages en natte rijstvelden bereikt u uw eindbestemming Lad Krabang, een voorstad van Bangkok.
Aan het zwembad van een leuk hotel kunt u nagenieten van de bijzondere fietsreis die u heeft gemaakt!

Is uw interesse gewekt? Informeer naar de mogelijkheden!

 Extra fietsinformatie:
Totale lengte van de fietstocht: ca. 3000 km
Langste etappe: 110 km (te onderbreken bij km 36)
Gemiddelde etappe (dagafstand): 70 km
Aantal etappes: 43
Geadviseerde reisduur: 8 à 9 weken

In China zijn de etappes overwegend heuvelachtig met af en toe een klim. In Vietnam zijn de eerste paar etappes ook heuvelachtig, daarna overwegend vlak. De laatste etappe naar de grens met Laos is een pittige klim. Daarna wisselend heuvelachtige en vlakke etappes. De klim naar het Bolaven plateau loopt gestaag omhoog met op het eind een pittige klim. In Thailand zijn de etappes weer heuvelachtig. Het wegdek is overwegend goed, sommige etappes hebben onverharde trajecten.

Belangrijk om te weten:
Deze route is uit te breiden met een 2- of 3-daagse excursie naar Halong Bay. Zeker de moeite waard! 

Cijferlijst:
Natuur: 8
Cultuur: 7
Avontuur: 8
Accommodatie: 7

Hoogtepunten:

• Stone forest in Shilin (uitstapje)
• Kunming, de stad van de eeuwige lente
• De historische binnenstad van Jianshui
• De wonderschone rijstterrassen van Yuanyang (uitstapje)
• Sapa, met zijn kleurrijke bevolking van minderheden (uitstapje)
• Bac Ha, waar de Flower H’mong vrouwen hun waar verkopen
• Hanoi, een bruisende en gezellige stad
• Halong Bay, de schitterende baai met karstgebergte (uitstapje)
• Het karstgebergte rondom Ninh Binh
• Het imposante Bai Dinh tempelcomplex met o.a. de grootste Boeddha van Vietnam
• Relaxen aan de Mekong in Thakhek
• Het Bolaven plateau met zijn vele watervallen en koffieplantages
• De Khmer tempelcomplexen Phanom Rung en Muang Tam
• De drijvende markt van Ban Khla
• Het boeddhistisch tempelcomplex met o.a. de immense liggende Ganesha

 

De zwaarte van deze reis:

De fietsroutes van AWOL zijn uiteenlopend in zwaarte. De zwaarte wordt bepaald door een mix van de afstand, de kwaliteit van de wegen, de intensiteit van het verkeer, de hoogteverschillen en het aantal hellingen.
De zwaarte van de fietstocht wordt weergegeven met symbooltjes.

licht vrijwel vlak gebied of ‘vals plat’
licht tot midden heuvelachtig gebied, korte hellingen
midden heuvelachtig gebied, hellingen en soms een klim
midden tot zwaar bergachtig gebied, langere en steilere hellingen van gemiddeld 4%
zwaar bergachtig gebied, lange en steile hellingen van gemiddeld 8%

 

 

De beste tijd voor deze reis is van oktober tot maart, het is dan overwegend droog. U fietst van een gematigd klimaat in China en Noord-Vietnam naar tropische temperaturen van plm. 30 graden overdag in Laos en Thailand. In de “wintermaanden” in China (nov-feb) is het meestal zo’n 10-15 graden overdag (’s avonds en ’s nachts kouder). Voor Thailand en Laos geldt hoe later in het droge seizoen, hoe droger de natuur. April en mei zijn voor Laos en Thailand de heetste maanden van het jaar. Het regenseizoen in Thailand en Laos begint halverwege mei en duurt tot plm. eind oktober, ook dan kunt u er fietsen. U heeft wel meer kans op regen, vooral in de laatste maanden van het regenseizoen: vaak een tropische bui aan het eind van de dag. Een aantal dagen neerslag achter elkaar kan ook voorkomen. Houd rekening met de onverharde wegen onderweg wanneer u deze reis maakt gedurende het regenseizoen. Zie ook: www.weeronline.nl en www.vwkweb.nl

 

 

Voor uw verblijf in China en Vietnam heeft u een visum nodig. Dit regelt u vóór vertrek uit Nederland / België. Zowel voor China als Vietnam heeft u een visum nodig. Het visum dat u voor beide landen aanvraagt, geldt voor een maximum verblijf in het betreffende land van 30 dagen aaneengesloten. Voor het China visum moet u extra documenten kunnen overhandigen. Wij stellen deze documenten voor u samen.
Voor uw verblijf in Laos heeft u tevens een visum nodig. Dit regelt u aan de grens.
Voor uw verblijf in Thailand heeft u geen visum nodig wanneer u 15 dagen of korter aaneengesloten in het land verblijft (geldt bij overland binnenkomen). Bij een langer verblijf in Thailand (eenmalige binnenkomst, aaneengesloten max. 60 dagen) regelt u een visum voor vertrek uit Nederland / België. Let wel: u moet binnen 3 maanden nadat uw visum is afgegeven het betreffende land binnenkomen.

Meer informatie over de visa treft u bij uw eerste reisdocumenten.

 

 

Prijs: vanaf € 1349,- p.p.

Inbegrepen is:

 • Advies en service AWOL voor, tijdens en na de reis;
 • De Fietsrouteboekjes, zeer complete routebeschrijvingen;
 • het document Chinese karakters behorende bij deze reis (1 exemplaar per 2 personen);
 • de vlucht uit en thuis, Economy Class, inclusief gratis vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom. Alle belastingen en heffingen zijn inbegrepen;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het vliegveld Kunming naar uw accommodatie;
 • drie overnachtingen bij aankomst inclusief ontbijt in Kunming;
 • één overnachting voor vertrek inclusief ontbijt in Lad Krabang, voorstad van Bangkok;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het hotel naar het Internationale vliegveld van Bangkok;
 • assistentie van de plaatselijke agenten gedurende uw reis indien nodig (kantoor in Kunming, Hanoi en Lad Krabang);
 • het boekje ‘Met de fiets op reis’ ter voorbereiding (1 exemplaar per 2 personen);
 • landeninformatie China, Vietnam, Laos en Thailand. Informatie over geld, paspoort, visum etc. (1 exemplaar per 2 personen).

Uitgaande van prijsniveau 1 augustus 2018. 
Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 samenreizende personen. Wanneer u alleen reist, geldt er een 1-persoonstoeslag.

De bovenstaande prijs is exclusief:

 • Administratiekosten van € 35,- per boeking van 2 personen
 • Bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur adres.
 • Visumkosten 
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optioneel is een GPS-track van € 15,- per fietsroute

Ons concept heeft het grote voordeel dat u eigen baas bent. U behoudt uw vrijheid en regelt zelf gemakkelijk uw overnachtingen onderweg. Hotels en guesthouses worden na iedere dagetappe genoemd. Wij geven aan hoe u er komt, beschrijven ze kort, geven prijsindicaties en de nodige contactgegevens. U bent vrij om zelf te bepalen waar u verblijft en vertrekt wanneer het u uitkomt!
Wilt u ergens een dag of langer blijven? Dan doet u dat. Met alle gegevens in het Fietsrouteboekje is plannen eenvoudig.

 

 

 

 

 

Mooie reis?

Wij zouden het heel leuk vinden als u deze reis met uw kennissen wilt delen.