Dwars door Cambodja – vernieuwd in 2017

U fietst door Thailand, Cambodja en Vietnam, van Lad Krabang (Bangkok) naar Ho Chi Minh City. De totale fietsafstand  is ca.1800 km, 27 etappes, of als u in Siem Reap start ca. 1290 km, 19 etappes.

 

Een fascinerende fietstocht die u in drie landen brengt: Thailand, Cambodja en Vietnam.
De nadruk ligt op Cambodja en vandaar ook de naam van deze tocht: ‘Dwars door Cambodja’.

De fietsroute begint in Lad Krabang, een voorstad van Bangkok.  U fietst over merendeels rustige wegen langs tempels, palm- en rubberbomenplantages, rijstvelden en viskwekerijen. U bezoekt een drijvende markt en ziet duizenden vliegende honden in de bomen hangen.  Onderweg ziet u een gigantische roze Ganesha, een Hindoestaanse god met een olifantenhoofd. Het is misschien wel de grootste Ganesha van de hele wereld.

Na 5 fietsdagen steekt u de grens met het ongerepte Cambodja over. De eerste drie etappes gaan over een grote weg. Maar dan bereikt u Siem Reap, van waaruit u de schitterende tempelcomplexen bij Angkor kunt bezoeken. Het geheel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt het geheel per fiets bezoeken. Trek er gerust een paar dagen voor uit, het is zeker de moeite waard!

Vervolgens fietst u, via een streek waar zelden toeristen komen,  via een licht heuvelachtige route richting het noorden van Cambodja. Het is mooi fietsen over rustige wegen. Onderweg kunt nog een paar fraaie (ruïne) tempelcomplexen bezoeken. Dan volgt u de machtige Mekong Rivier richting het zuiden. U steekt een aantal keren de Mekong over en fietst door authentieke, soms eenvoudige dorpjes. U kijkt uw ogen uit en bent zelf een bezienswaardigheid.

U bereikt de bruisende stad Phnom Penh, waar het goed toeven is en waar we een fietstochtje hebben uitgezet langs vele bezienswaardigheden. Vanuit Phnom Penh kunt u tevens de Killing Fields bezoeken. De fietsroute gaat verder naar het zuiden. In het stadje Kampot, nabij de kust,  is het heerlijk relaxen. Van hieruit kunt u bijvoorbeeld naar Rabbit Island of een peperplantage bezoeken. Of wat dacht u van een fietsrondje door de zoutvelden?

In het zuidoosten van Cambodja steekt u de grens over met Vietnam. Wij zijn er in geslaagd ook in de drukke Mekong Delta prachtige weggetjes te vinden. Laat u verrassen! Een bezoek aan het tropische eiland Phu Quoc en een boottochtje naar drijvende markten behoort tot de mogelijkheden. U ziet hoe wierookstokjes worden gemaakt en u zult genieten van de prachtige vergezichten. En natuurlijk zult u diverse keren met een pont(je) de rivier oversteken en vele (soms heel steile) bruggetjes moeten bedwingen.

Uw eindbestemming is Ho Chi Minh City, van waaruit u op het dakterras van uw hotel zult nagenieten van al uw belevenissen.

Laat dit avontuur niet aan u voorbijgaan!

Extra fietsinformatie:
Totale lengte van de fietstocht: 1805 km (vanaf Siem Reap 1289 km)
Uit te breiden met diverse uitstapjes: 144 km
Langste etappe: 143 km (u kunt busvervoer regelen naar km 67)
Gemiddelde etappe: 67 km
Aantal etappes: 27 etappes

Geadviseerde reisduur: 4 à 6 weken.

De gehele fietsroute is nagenoeg vlak. Alleen na Siem Reap zijn een aantal etappes licht heuvelachtig. Het wegdek is overwegend goed, behoudens de etappe naar Phnom Pehn, waarvan ca. 17 km zeer slecht wegdek is.

Belangrijk om te weten: Bent u al eens in Bangkok geweest, dan kunt u overwegen de eerste overnachtingen te laten plaatsvinden in Lad Krabang, vlakbij de luchthaven, tevens het startpunt van de fietstocht. U kunt de fietstocht ook beginnen in Siem Reap (Cambodja) en/of beginnen of eindigen in Phnom Penh (Cambodja).  Wij kunnen de reis voor u op maat samenstellen. Informeer ernaar!

Cijferlijst:
Natuur: 7
Cultuur: 8
Avontuur: 8
Kwaliteit Accommodatie: 7

Hoogtepunten:

 • het boeddhistisch tempelcomplex met o.a. de immense roze Ganesha
 • Siem Reap van waaruit u de beroemde tempelcomplexen bij Angkor kunt bezoeken
 • de authentieke dorpjes waar u doorheen fietst
 • het bruisende Phnom Penh met vele bezienswaardigheden
 • de herdenkingsmonumenten van de Killing Fields
 • relaxen in Kampot en een (fiets)uitstapje naar de zoutvelden
 • een bezoek aan het tropische eiland Phu Quoc
 • een bezoek aan Sam Nui, ook wel Forbidden Mountain genoemd, de hoogste bergtop in de Mekong delta, met zijn tempelcomplexen
 • een boottochtje naar één van de drijvende markten
 • de vele rustige weggetjes door een prachtige natuur
 • het beleven van drie landen met drie verschillende culturen
De zwaarte van deze reis: 

De fietsroutes van AWOL zijn uiteenlopend in zwaarte. De zwaarte wordt bepaald door een mix van de afstand, de kwaliteit van de wegen, de intensiteit van het verkeer, de hoogteverschillen en het aantal hellingen.
De zwaarte van de fietstocht wordt weergegeven met symbooltjes.

licht vrijwel vlak gebied of ‘vals plat’
licht tot midden heuvelachtig gebied, korte hellingen
midden heuvelachtig gebied, hellingen en soms een klim
midden tot zwaar bergachtig gebied, langere en steilere hellingen van gemiddeld 4%
zwaar bergachtig gebied, lange en steile hellingen van gemiddeld 8%

 

 

Het beste fietsseizoen is half november t/m februari, waarvan de maanden december en januari het aangenaamste zijn. Het is dan overwegend droog en de temperatuur is plm. 30 graden overdag. Hoe later in het droge seizoen, hoe droger de natuur. Maart en april zijn de warmste maanden en het regenseizoen begint in mei en duurt tot plm. eind oktober. Gedurende de maanden september en oktober valt de meeste regen en i.v.m. eventuele overstromingen raden wij u af gedurende deze maanden in Cambodja en Vietnam te fietsen. Zie ook www.weeronline.nl en www.vwkweb.nl

 

 

 • Visum Thailand vooraf regelen is niet nodig. Voor Thailand heeft u een visum nodig wanneer u langer dan 30 dagen aaneengesloten in het land verblijft
 • Visum Cambodja regelt u ter plaatse
 • Voor Vietnam regelt u het visum in Nederland / België

Bijgesloten bij uw eerste reisdocumenten, treft u meer informatie over de benodigde visa. 

Prijs: vanaf € 1186,- p.p.

Inbegrepen is:

 • Advies en service AWOL voor, tijdens en na de reis;
 • Het Fietsrouteboekje, een zeer complete routebeschrijving;
 • de vlucht uit en thuis, Economy Class, inclusief gratis vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom. Alle belastingen en heffingen zijn inbegrepen;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het vliegveld Bangkok naar uw accommodatie;
 • twee overnachtingen bij aankomst inclusief ontbijt in Bangkok stad;
 • transfer inclusief fiets van het hotel in Bangkok naar het startpunt van de fietstocht Lad Krabang;
 • één overnachting voor vertrek inclusief ontbijt in Ho Chi Minh stad (Saigon);
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het hotel naar het vliegveld van Ho Chi Minh (Saigon);
 • assistentie van de agenten gedurende uw reis indien nodig (kantoor in Bangkok, Phnom Penh en Saigon);
 • het boekje ‘Met de fiets op reis’ ter voorbereiding van de fietsreis (1 exemplaar per 2 personen);
 • landeninformatie Thailand, Cambodja en Vietnam. Informatie over geld, paspoort, visum etc.
  (1 exemplaar per 2 personen).

Uitgaande van prijsniveau 1 augustus 2018.
Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 samen reizende personen. Wanneer u alleen reist, geldt er een 1-persoonstoeslag.

De bovenstaande prijs is exclusief:
• Administratiekosten van € 35,- per boeking van 2 personen
• Bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur adres.
• Visumkosten
• Reis- en annuleringsverzekering
• Optioneel is een GPS-track van € 15,- per fietsroute

Ons concept heeft het grote voordeel dat u eigen baas bent. U behoudt uw vrijheid en regelt zelf gemakkelijk uw overnachtingen onderweg. Hotels en guesthouses worden na iedere dagetappe genoemd. Wij geven aan hoe u er komt, beschrijven ze kort, geven prijsindicaties en de nodige contactgegevens. U bent vrij om zelf te bepalen waar u verblijft en vertrekt wanneer het u uitkomt!
Wilt u ergens een dag of langer blijven? Dan doet u dat. Met alle gegevens in het Fietsrouteboekje is plannen eenvoudig.

Mooie reis?

Wij zouden het heel leuk vinden als u deze reis met uw kennissen wilt delen.