De Uitdaging

U fietst door Thailand, Maleisië en Singapore, van Bangkok naar Singapore. De totale fietsafstand is ca. 3110 km, 56-60 etappes.

Een spannende en spectaculaire fietstocht voor de doorzetter, de verloffer of voor hen die gewoonweg de tijd er voor hebben.

Leer de twee exotische hoofdsteden Bangkok en Singapore kennen en alles wat daartussen ligt: tropische zandstranden, dichte jungle, boeddhistische tempels, fraaie eilanden, mooie vergezichten, interessante dorpen en steden, kampongs, vissersplaatsjes en nog veel meer.
Acht weken gezond bezig zijn: fietsen, zweten, indrukken opdoen, vrienden maken, zwemmen, snorkelen en helemaal loskomen van uw beslommeringen. Lekker eten en aan het eind van de dag heerlijk en voldaan ontspannen.

Na een kennismaking met Bangkok wordt u naar Phetburi gebracht, zo’n 135 km onder Bangkok. Daar begint u te fietsen langs de oostkust van Thailand, langs prachtige stranden en natuurparken. In Chumpon steekt u door naar de andere kust en fietst u dwars door het tropisch regenwoud. U vervolgt uw weg helemaal via kleine dorpjes naar het zuiden van Thailand tot aan Satun, de grensplaats met Maleisië.
U maakt kennis met typisch Thaise steden, mooi karstgebergte dat uit zee oprijst, interessante, kleurrijke dorpen, tropisch regenwoud en verschillende, boeiende eilanden.

In Maleisië volgt u eerst de East-West Highway, die u over de heuvelrug en voorbij een uitgestrekt stuwmeren gebied brengt, met mooie vergezichten. Kijk er niet van op als een kleine olifantenkudde de weg oversteekt. Daarna fietst u door het interessante binnenland van Maleisië. Er zijn tal van plaatsen waar u langer kunt blijven: om te rusten, een junglewandeling te maken, te zwemmen en te zonnen of te slenteren door een stadje. Wat dacht u bijvoorbeeld van enkele dagen wandelen in Taman Negara, het Nationale park van Maleisië met het oudste tropische regenwoud ter wereld? Of een bezoek aan één van de tropische eilandjes voor de kust? U eindigt in Singapore. Deze wereldstad is de moeite waard om enkele dagen te blijven

Al uw fietskilometers zijn nauwkeurig omschreven zodat u geen tijd verdoet met verdwalen en zoeken naar accommodatie. Natuurlijk leiden wij u zoveel mogelijk over rustige wegen. Sommige wegen staan op geen enkele kaart.

Vanuit Singapore vliegt u terug naar Schiphol, waar u weer voet zet op de plek waar uw reis is begonnen. Een ervaring rijker, 3000 km verwondering en verbazing achter de rug en herinneringen voor altijd. 
Wacht niet langer, beleef deze unieke tocht!

Extra fietsinformatie:
Totale lengte van de fietstocht: 3110 km
Langste etappe: 96 km (te overbruggen met de trein)
Gemiddelde etappe: 55 km
Aantal etappes: 56 tot 60
Geadviseerde reisduur: 8 weken

Belangrijk om te weten:
Wilt u Bangkok overslaan, dan kunt u deze reis ook beginnen bij de beroemde floating market in Damnoen Saduak. Informeer hiernaar. U kunt deze route ook uitbreiden met bijvoorbeeld ‘Van Kunming naar Bangkok’.

Cijferlijst:
Natuur: 8
Cultuur: 7
Avontuur: 7
Accommodatie: 7

Hoogtepunten:

 • Bangkok en Singapore, twee boeiende en bruisende Aziatische hoofdsteden
 • het Boeddhistische leven in Thailand
 • de vele, prachtige stranden
 • de nationale parken (NP)
 • de fraaie eilanden voor de kust
 • de indrukwekkende tropische jungle
 • het dagelijkse leven van twee geheel verschillende landen
De zwaarte van deze reis: 

De fietsroutes van AWOL zijn uiteenlopend in zwaarte. De zwaarte wordt bepaald door een mix van de afstand, de kwaliteit van de wegen, de intensiteit van het verkeer, de hoogteverschillen en het aantal hellingen.
De zwaarte van de fietstocht wordt weergegeven met symbooltjes.

licht vrijwel vlak gebied of ‘vals plat’
licht tot midden heuvelachtig gebied, korte hellingen
midden heuvelachtig gebied, hellingen en soms een klim
midden tot zwaar bergachtig gebied, langere en steilere hellingen van gemiddeld 4%
zwaar bergachtig gebied, lange en steile hellingen van gemiddeld 8%
Thailand: het beste fietsseizoen is van eind oktober tot half februari, er valt dan weinig regen en de temperatuur is aangenaam. De maanden maart en april zijn het warmst, zo’n 35 graden overdag, maar nog wel droog.
Het regenseizoen begint in mei en duurt tot plm. half oktober, ook dan kunt u er prima fietsen.
U heeft wel meer kans op regen: vaak een tropische bui aan het eind van de dag.
Een aantal dagen neerslag achter elkaar kan ook voorkomen. De rijstvelden zijn dan uitbundig groen en het regenwoud werkelijk schitterend.

Maleisië: het beste fietsseizoen in Maleisië (aan de oostkust en in binnenland) is van maart tot oktober. Vanwege de hevige regenval en de sterke winden gedurende de moessonperiode van november t/m half februari is het af te raden in Oost-Maleisië te fietsen.

Zie ook www.weeronline.nl en www.vwkweb.nl

 •  Voor Thailand heeft u een visum nodig wanneer u langer dan 30 dagen aaneengesloten in het land verblijft.
 • Voor Maleisië heeft u geen visum nodig.
 • Voor Singapore heeft u geen visum nodig.
  Meer informatie over de visa ontvangt u bij uw eerste reisdocumenten.

Prijs: vanaf € 1225,- p.p.

Inbegrepen is:

 • Advies en service AWOL voor, tijdens en na de reis; 
 • De Fietsrouteboekjes (4), zeer complete routebeschrijvingen;
 • de vlucht uit en thuis, Economy Class, inclusief gratis vervoer van uw fiets binnen de toegestane bagagevrijdom. Alle belastingen en heffingen zijn inbegrepen;
 • transfer inclusief ingepakte fiets van het vliegveld Bangkok naar uw accommodatie;
 • twee overnachtingen bij aankomst inclusief ontbijt in een hotel in Bangkok;
 • transfer inclusief fiets naar het startpunt van deze fietstocht, 135 km onder Bangkok;
 • één overnachting voor vertrek inclusief ontbijt in een goed hotel in Singapore;
 • assistentie van de agent gedurende uw reis in Thailand indien nodig (kantoor in Bangkok);
 • het boekje ‘Met de fiets op reis’ ter voorbereiding van de fietsreis (1 exemplaar per 2 personen);
 • landeninformatie Thailand, Maleisië en Singapore. Informatie over geld, paspoort, visum etc. (1 exemplaar per 2 personen).

Uitgaande van prijsniveau 1 augustus 2018.
Bovenstaande prijs op basis van 2 samen reizende personen. Wanneer u alleen reist, geldt er een 1-persoonstoeslag.

De bovenstaande prijs is exclusief:
• administratiekosten van € 35,- per boeking van 2 personen
• bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur adres.
• Visumkosten
• Reis- en annuleringsverzekering
• Optioneel is een GPS-track van € 15,- per fietsroute

Ons concept heeft het grote voordeel dat u eigen baas bent. U behoudt uw vrijheid en regelt zelf gemakkelijk uw overnachtingen onderweg. Hotels en guesthouses worden na iedere dagetappe genoemd. Wij geven aan hoe u er komt, beschrijven ze kort, geven prijsindicaties en de nodige contactgegevens. U bent vrij om zelf te bepalen waar u verblijft en vertrekt wanneer het u uitkomt!
Wilt u ergens een dag of langer blijven? Dan doet u dat. Met alle gegevens in het Fietsrouteboekje is plannen eenvoudig.

 

Mooie reis?

Wij zouden het heel leuk vinden als u deze reis met uw kennissen wilt delen.