Links

ANVR

Asian Way Of Life is lid van de ANVR. Onze reizigers ontvangen per e-mail de ANVR informatie. Ieder jaar verschijnt er een nieuwe versie. Wat doet de ANVR, raadpleeg hier www.anvr.nl

Meld u ook aan voor een workshop fietsvakantie voor beginners

Heeft u er wel eens over gedacht om met de fiets op vakantie te gaan, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Bent u onzeker of een fietsvakantie überhaupt leuk is? Dan is hier uw kans om het een keer uit te proberen.

Carla Tours biedt onder begeleiding van een ervaren vakantiefietser de mogelijkheid om één of twee dagen met sublieme fietsen, waterdichte tassen, tentjes, matjes en kookspullen fietsvakantie ervaring op te doen.

U fietst met zo’n 20 – 25 kg bagage een afstand van ongeveer 50 km per dag. U kunt dan écht ervaren hoe fietsen met zo’n hoeveelheid bagage voelt. Onderweg legt Carla allerlei zaken uit die bij een fietsvakantie komen kijken.
Praktische informatie over fietsen, paklijsten, routeplanning, overnachten en eten onderweg zullen aan bod komen, evenals kleine noodreparaties en improvisatie als het niet zo gaat als gepland.
Uiteraard is er gedurende de workshop ruimschoots tijd voor al uw vragen. Of dat nou over een tocht door Nederland en buurlanden gaat, of over een fietsreis door bijv. Azië.

Aan het einde van de workshop is er voor alle deelnemers een kleine verrassing als aandenken.

Bekijk hier de website van Carla Tours.

Fietsspecialisten

De Vakantiefietser Amsterdam: Fietsenwinkel gespecialiseerd in vakantiefietsen, fiets- accessoires en uitrusting voor fietsvakanties: www.vakantiefietser.nl

Vittorio – Handgemaakte Maatfietsen – Sinds 1935 www.vittorio.nl

Jan Brinkman….de wereld aan fietsen! Gespecialiseerd in vakantiefietsen en de verhuur van vakantiefietsen. www.janbrinkman.nl/vakantiefietsen/

Du Nord Rijwielen. Fietsenwinkel in Scheveningen, waar u o.a. terecht kunt voor huurfietsen. Deze huurfietsen mogen mee naar Azië.
Fietsverhuur en lease in Scheveningen. Tel: 070-3554060. www.fietsverhuurzuidholland.nl

Fietsspeciaalzaak te Nieuwegein www.fietsliefhebber.nl

Importeur en distributeur voor de bamboe fietsframes van Bamboosero in Nederland. www.bamboefietsen.nl

Frog Bikes heeft een serie lichtgewicht Hybride kinderfietsen in aansprekende kleuren. Er is een Frog Bike voor alle kinderen tussen de 2 en 14 jaar. Van loopfietsen tot Hybride fietsen en racefietsen. www.frogbikes.com

Gezondheid en Klimaat

GGD Nederland www.ggd.nl

Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering www.lcr.nl

Weeronline www.weeronline.nl

Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie www.vwkweb.nl

Reizigers Informatie

Reizen en landen: Ministerie van Buitenlandse Zaken https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

De Vereniging voor fietsreizigers www.wereldfietser.nl

Op zoek naar een reisgenoot? www.reisgenoten.net

Paklijst www.inpaklijst.nl

Fietsersbond www.fietsersbond.nl

The House Restaurant & Bar. Een bedrijf in Luang Prabang gerund door Wim en Robin. Hier kunt u gezellig wat eten en drinken. U kunt de nationale sport van Laos beoefenen, Petanque (Jeu de Boules). www.thehouselaos.com

De grootste specialist in reisgidsen, landkaarten en nog veel meer. Raadpleeg www.piedaterre.nl voor hun aanbod. www.piedaterre.nl

Help reizigers Hans & Fabienne met het bouwen van huizen in Nepal. Stichting Helping Thulo Parsel

Visum bemiddelingsbureau

VisumPlus verzorgt visumaanvragen voor alle landen in de wereld. Hieronder valt dus ook de visumaanvraag voor landen in Azië. www.visumPlus.nl

KES Visa Support verzorgt visumaanvragen voor alle landen in de wereld. Hieronder valt dus ook de visumaanvraag voor landen in Azië. www.kesvisa.com

Aanbevolen Literatuur

Once we were Royals
Ook verkrijgbaar als E-book via: http://www.bol.com/nl/p/once-we-were-royals/9200000027673229/
Gesitueerd in Vietnam, is dit het meeslepende verhaal van een familie die te maken krijgt met verlies, ontheemding, honger en angst, maar die ook de kracht heeft om verder te gaan, om gewoon door te gaan in een tijd waarin Vietnam verscheurd was door oorlogen, armoede en verdeeldheid . Koninklijk bloed kon hen niet beschermen tegen de onrust rondom hen, en zij waren niet rijk genoeg om een uitweg te kopen.
Gelukkig vonden zij op hun ‘oude dag’ vrede en tevredenheid.
Het verhaal is gebaseerd op interviews met vier familieleden en de memoires van een ander,

Ontsnapt Uit De Kaken Van De Dood, De Krakatau – Rick Blekkink
Ontsnapt uit de kaken van de dood, de Krakatau tragedie is gebaseerd op historische feiten. Het is een ontroerend verhaal over vriendschap, liefde, religie, Tempo Doeloe en vooral het omgaan met angst. Het is een roman die het onweerstaanbare verlangen naar Indië beschrijft en de gevolgen van keuzes die de hoofdpersoon maakt. Een jongeman die regelmatig met de dood te maken krijgt en van het leven leert houden.

Vertrekpunt Breda – Eveline Gommers
Plannen maken, doelen stellen. Zo staat Eveline in de wereld. Als ze stopt met werken stelt ze zich ten doel samen met haar Frans de wereld rond te fietsen. Dat niet alles planbaar is ondervindt ze aan den lijve. Plannen worden doorkruist door het leven.

Fietspech: reparatieboekje
Twee jaar hebben Frank van Riesen en Eric Schuijt gewerkt aan Fietspech. Zij waren van mening dat andere boekjes óf gedateerd waren, óf door de vele teksten niet handig waren. Een reparatieboekje moet vooral heldere tekeningen hebben. Geen foto’s want daarop is zo veel te zien, dat het afleidt van de inhoud. Weinig tekst, want één plaatje vertelt meer dan duizend woorden.

Wat beweegt je? – Gaele Strootman
‘Wat ik me altijd voorstelde was een enorm lange tocht, waarop je helemaal niks hoeft te doen behalve fietsen en genieten van de natuur. Ik stelde me een oneindig lange weg voor, in zo’n weids landschap als in een Amerikaanse film. Dan zie ik mezelf staan op het topje en zie je de weg helemaal in de verte verdwijnen. Het is een symbool voor wat ik wil en waar ik heen wil gaan. Gewoon fietsen en beleven wat er is. Het onbekende, de natuur, niks moeten.

De één volgt een bestaande route, de ander zet hem zelf uit. De één gaat een paar weken, de ander vertrekt voor een jaar. Wat hen verbindt is de drang om dingen te ontdekken en te ervaren, met die bijzondere reisgenoot, de fiets. Op weg naar verre oorden en ruige gebieden, lastige situaties en tegenslagen, vredige momenten en euforie.

Het GROTE Fietsvakantieboek – Eric Schuijt en Janne Keurlings
Niet alleen voor de beginners maar ook voor de ervaren vakantiefietser staat er een schat aan informatie in. Bijvoorbeeld: hoe stel je je fiets goed af en waar moet je op letten als je een tent koopt.
Welke kleren neem je mee en hoe plan je een route.
Welke gereedschappen stop je in je gereedschapset en wat te doen bij tegenslag.
En nog veel meer!
Als je het GROTE Fietsvakantieboek uit hebt, is fietsen het enige dat je zelf nog moet doen voor een geslaagde fietsvakantie.