Hoe werken wij

 

ASIAN WAY OF LIFE -afgekort AWOL- is de specialist voor individuele fietsreizen in Azië.

Er is geen betere manier om kennis te maken met een land, de natuur en de lokale bevolking en hun gewoonten. U beleeft veel meer op de fiets en u beleeft alles veel intenser. U reist alleen, met uw partner of een zelf gekozen gezelschap.

AWOL heeft ruim 35 jaar ervaring in het uitzetten van fietsroutes.
Iedere fietsroute hebben wij vastgelegd in een Fietsrouteboekje, met aanvullend beschikbaar de GPS track. Het Fietsrouteboekje zorgt er voor dat u zorgeloos in Azië kunt fietsen, in het land van uw keuze: Thailand, Vietnam, Maleisië, Sri Lanka, Myanmar, Indonesië, Laos, Cambodja, China, Japan, Korea, Nieuw Zeeland of Turkije.

 

Een groot deel van ons team, met jarenlange fietservaring in Azië, is continu onderweg om de routes te controleren en waar nodig te vernieuwen. De omgeving verandert en wij veranderen mee door het Fietsrouteboekje voortdurend aan te passen. Door deze continue aanpassingen / vernieuwingen blijven onze routes up to date!

Alle genoemde accommodaties in onze Fietsrouteboekjes worden bezocht en beoordeeld. Ook worden er nieuwe accommodaties geselecteerd.
Wij maken dankbaar gebruik van de feedback die wordt toegezonden door de reizigers.

Uw Fietsrouteboekje wordt één maand voor vertrek gedrukt, zodat u met de meest recente informatie op reis gaat.

AWOL ontwikkelt regelmatig nieuwe fietsroutes.

Voor een fietsvakantie in Azië gaat uw eigen fiets mee in het vliegtuig.
Wij zorgen dat uw fiets mee kan. Wij werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Singapore Airlines, Cathay Pacific, Emirates, Eva Air en de KLM.
Voordeel van het meenemen van uw eigen fiets, is dat u zelf de kwaliteit van uw materiaal bepaalt. Het is bij sommige reizen ook mogelijk om fietsen te huren. Klik hier voor meer informatie.

Wij bieden u een pakket aan, met daarin:

 • Advies en Service van AWOL vóór, tijdens en na de reis;
 • de Fietsroute(s) (Fietsrouteboekje);
 • indien gewenst aanvullende de GPS track van de fietsroute(s);
 • de vlucht uit en thuis waarbij uw fiets mee kan;
 • het vervoer van het vliegveld naar uw hotel bij aankomst en van uw hotel naar het vliegveld bij vertrek naar huis;
 • verblijf in een goed hotel aan het begin en eind van de reis;
 • waar nodig vervoer naar het startpunt van de fietsroute;
 • indien nodig assistentie van de eventuele plaatselijke agent gedurende de reis;
 • het boekje ‘Met de fiets op reis‘ ter voorbereiding van uw fietsreis;
 • landeninformatie: o.a. info over het visum, geld, paspoort etc.

Behoud uw vrijheid en regel zelf gemakkelijk uw overnachtingen onderweg. Hotels en guesthouses worden na iedere dagetappe genoemd. Wij geven aan hoe u er komt, beschrijven ze kort, geven prijsindicaties en de nodige contactgegevens. U bent vrij om zelf te bepalen waar u verblijft! Ons concept heeft het grote voordeel dat u eigen baas bent. U vertrekt wanneer het u uitkomt. Wilt u ergens langer blijven? Dan doet u dat. Met alle gegevens in het Fietsrouteboekje is plannen eenvoudig.

U vindt de route door de aanwijzingen in het Fietsrouteboekje, bestaande uit afstanden en beschreven herkenningspunten, te volgen. Bijvoorbeeld, “km 53.7 rechtsaf, na 100 meter zie je een tempel”.

Fietsroutes op elk niveau

Vooraf informeren wij u zo goed mogelijk over afstanden, de kwaliteit van de wegen en de drukte van het verkeer. De zwaarte van de fietsroutes wordt weergegeven met symbooltjes.

De fietsroutes van AWOL zijn uiteenlopend in zwaarte. De zwaarte wordt bepaald door een mix van de afstand, de kwaliteit van de wegen, de intensiteit van het verkeer, de hoogteverschillen en het aantal hellingen.

De zwaarte van de fietstocht wordt weergegeven met symbooltjes.

1 awol sterrenlicht vrijwel vlak gebied of ‘vals plat’
2 awol sterrenlicht tot midden heuvelachtig gebied, korte hellingen
3 awol sterrenmidden heuvelachtig gebied, hellingen en soms een klim
4 awol sterrenmidden tot zwaar bergachtig gebied, langere en steilere hellingen van gemiddeld 4%
5 awol sterrenzwaar bergachtig gebied, lange en steile hellingen van gemiddeld 8%

Blijkt het fietsen een keer te zwaar te zijn? Vrijwel overal is alternatief vervoer voor uzelf en uw fiets te regelen.

Wij hebben fietsroutes voor ieder seizoen en kunnen u over de meest geschikte fietsperiodes per gebied adviseren. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op, wij voorzien u graag van een persoonlijk reisadvies.

 

Maatwerk

Wilt u afwijken van de reizen in ons programma, omdat u bijvoorbeeld een langere reis wilt maken en meerdere fietsroutes wilt koppelen, dan kunt u bij ons terecht voor een ‘Reis op Maat’. Zoveel mogelijk afgestemd op uw wensen, stellen wij voor u een reis samen. Onze fietsroutes zijn uitstekend te koppelen tot een reis van meerdere maanden of langer! Wij ontvangen u graag voor een vrijblijvend adviesgesprek tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.
U spreekt gemiddeld 1,5 uur met één van onze reisspecialisten. Enkele voorbeelden van maatwerk:

 • China & Vietnam: “China Yunnan, Door de Tijgerkloof” gecombineerd met “De Ontdekking” van Kunming naar Hanoi, vanaf € 1385,- per persoon*
 • Van Chiang Mai naar Ho Chi Minh City (Saigon) via Laos en Cambodja vanaf € 1185,- per persoon*

* Uitgaande van prijsniveau 1 december 2017, inclusief het vervoer van uw fiets tijdens de vluchten. Bovenstaande prijzen op basis van het pakket.
Prijzen per persoon op basis van twee samenreizende personen. Wanneer u alleen reist geldt er een éénpersoonstoeslag.

Bent u enthousiast en wilt u net als vele anderen op reis met Asian Way Of Life? Neem contact op en bekijk deze website voor ons reisaanbod.