GPS = Global Positioning System

GPS – Met behulp van satellieten kan elk punt van de aarde bepaald worden.

De vraag naar een GPS track bij onze fietsroutes is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds meer reizigers gebruiken naast de beschreven fietsroute (het Fietsrouteboekje van Asian Way Of Life) een GPS apparaat of een offline navigatie app op hun mobiele telefoon. U kunt dan naast het Fietsrouteboekje de GPS track volgen zodat vergissingen geminimaliseerd worden. Het fietsen met een GPS is om die reden voor vele fietsers een uitkomst.

Maar….het gebruik van een GPS en de voorbereiding tot het gebruik hiervan, kan wel degelijk ingewikkeld zijn! Daarnaast is het gebruik van een GPS apparaat niet noodzakelijk, het Fietsrouteboekje blijft uw gids tijdens het fietsen. Wij adviseren het gebruik van een GPS track alleen voor de kenners.

Misschien heeft u het al gemerkt dat wij, als aanvulling op het Fietsrouteboekje, ook een GPS track aanbieden? De afgelopen jaren zijn wij enorm druk geweest met het digitaal in kaart brengen van de fietsroutes. Wij blijven continu bezig om onze fietsroutes op deze manier te optimaliseren.

Voor u is het belangrijk om te weten dat het gebruik van het Fietsrouteboekje noodzakelijk blijft! Het Fietsrouteboekje is de leidraad van uw reis en wijst u de weg. De GPS totaal track is samengesteld uit meerdere etappes en moet u bijvoorbeeld nooit gebruiken voor de kilometerafstanden, want dit kan afwijken en de afstanden zijn dus niet betrouwbaar. Voor de kilometerafstanden gebruikt u uw kilometerteller.

Onze service hierin:
Wij verstrekken alléén het bestand (GPX) maar geven geen advies over het gebruik. Bent u een liefhebber van GPS en/of bent u van plan de kennis op te doen hoe om te gaan met een GPS, dan is deze service iets voor u!
Indien gewenst, sturen wij u 1 maand vóór vertrek de GPS totaal track per e-mail toe. Deze kunt u vervolgens uploaden in uw GPS apparaat of een (offline) app op uw mobiele telefoon. Let op: het komt weleens voor bij Garmin apparaten dat de totaal track (het GPX bestand) niet in z’n geheel kan worden geüpload. Dit omdat het GPX bestand meer trackpunten bevat dan uw Garmin apparaat toestaat.  Het is dan noodzakelijk dat u het door ons aangeleverde bestand in delen ‘knipt’.

Voor het leveren van 1 totaal GPS track van een standaard fietsroute vragen wij een vergoeding van € 15,-.
Bij afname van meerdere standaard fietsroute GPS totaal tracks rekenen wij € 30,-.
Bij een ‘Op Maat’ reis is de track en het bijbehorende tarief op aanvraag.

Let wel: de afname van alleen een GPS track is niet mogelijk. De track is onderdeel van uw Pakketreis, waarbinnen o.a. inbegrepen is:
– uw vlucht(en);
– het landarrangement;
– en het Fietsrouteboekje (de uitgebreide routebeschrijving).