Fietsen in Zuid-Korea

Noord en Zuid-Korea hebben in de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw met hulp van Amerika, China en Rusland (en niet te vergeten Nederland) de oorlog uitgevochten. Er is nog altijd geen vrede, maar een wapenstilstand. Korea is een verdeeld land. Toch is de sfeer ontspannen. Er wordt gelachen en gegroet. Verder bemoeien de soldaten zich niet met u. Er zijn geen controles.

Sinds haar scheiding van Noord-Korea geniet Zuid-Korea van een enorme welvaart en moderne ontwikkelingen. Het lijkt in een aantal opzichten dan ook op Europa en tòch is het heel anders. De eeuwenoude tradities en bijzondere natuurparken zoals het prachtige Seoraksan nationaal park laten een andere kant zien van dit bijzondere land. De DMZ (gedemilitariseerde zone) herinnert u er aan dat de bewogen geschiedenis van Korea nog helemaal niet zo ver achter ons ligt. Zuid Korea is een symbiose van traditioneel en modern. En dat zult u vaak tijdens uw fietsreis door dit fascinerende land ervaren.

Zuid Korea heeft veel te bieden: prachtige parken, eeuwenoude tempels, traditionele dorpen (UNESCO werelderfgoed) en niet te vergeten Gyeongju, de voormalige hoofdstad van het Sillarijk met o.a. zijn bijzondere grafheuvels (UNESCO werelderfgoed).  En wat dacht u van de kust? U komt door vele vissersplaatjes waar u kunt genieten van heerlijke verse vis.

Er zijn vele fietspaden aangelegd en men is nog steeds bezig dit netwerk verder uit te bouwen. Zuid Korea is echt bijzonder! 

Klik op de foto voor een uitgebreide beschrijving van deze route.