Fietsen in Indonesië

Indonesië is ’s werelds grootste eilandstaat. Waar fietst u het liefst? Op het nog vrij onbekende Sulawesi of misschien op het bekendere Bali, Lombok en Sumbawa? Op al deze eilanden hebben wij een prachtige route uitgezet.

Bali is een paradijs, en daarmee zeggen we niets te veel. Slechts zelden zult u een plek op de wereld tegenkomen die prachtige natuur combineert met indrukwekkende cultuur.
De rijstvelden in terrasbouw, de unieke Hindoeïstische cultuur met al zijn authentieke tempels en ceremonies, de fantastische zandstranden, en de mogelijkheden om excursies en wandelingen te maken, zorgen ervoor dat u niets tekort zult komen. Lombok en Sumbawa zijn Islamitisch en kennen nauwelijks toerisme. Op Lombok zult u wat betreft mooie stranden en prachtige vergezichten niets te kort komen.
Vanuit Lombok kunnen de Gili’s (atollen) met een boot bezocht worden. Rond deze pittoreske eilanden kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen.
Op Sumbawa is er maar één weg. U fietst er langs schilderachtige, traditionele paalwoningen en vele vissersdorpen.

Sulawesi is één van de grotere eilanden van de Indonesische archipel en wordt nog nauwelijks door toeristen bezocht. Op dit eiland voelt u zich een ware ontdekkingsreiziger. Overal wordt u begroet door de hartelijke en gastvrije bevolking, en veel mensen willen met u op de foto! Sulawesi heeft u veel te bieden, zoals een ongerepte natuur, schitterende rijstvelden, kleurrijke vissersdorpjes en hagelwitte stranden. Ook maakt u kennis met de unieke architectuur en eeuwenoude cultuur van de Toraja’s.