Fietsen in China

In Zuidwest China fietst u door wonderschone valleien en bezoekt u toeristische, maar mooie steden.
U fietst naar de Tibetanen op het plateau van Zhongdian en door de wereldberoemde Tijgerkloof.
Een tocht over drie passen, langs besneeuwde bergtoppen. Een verblijf in Baishuitai, met haar beroemde kalkrotsen, en het geïsoleerde Haba aan de voet van de Snow Mountain. Prachtplekken, waar u kennismaakt met het dagelijks leven op de hoogvlakten.

In Zuid-China vindt u de bruisende miljoenenstad Guangzhou. U kunt er diverse bezienswaardigheden bezoeken zoals de Qingping Market, een typisch Chinese markt met een groot aanbod aan kleurige kruiden en specerijen, een aantal mooie historische musea in tempelsetting en de bijzondere parken.
Tijdens de reis fietst u langs dorpjes met oude traditionele lemen huizen, en dorpjes met nieuwe huizen, gebouwd in de traditionele stijl. Niet ver van de weg liggen de dorpen van bergstamvolkeren, die met hun waterbuffels druk in de weer zijn op de akkers.
U komt in de provincie Guangxi, waar de natuur prachtig is. Hier bevindt u zich in de ‘Blauwe Bergen’, het adembenemende landschap in het karstgebergte. U fietst door dalen met stille rivieren, akkers en rijstvelden, en heel veel fruitteelt. U kunt een tochtje maken over de Li-rivier, op een bamboe-boot, dwars door het karstgebergte.