Thailand en Maleisië

JOHN EN FOKA

Deze reis kan in drieën worden verdeeld:

  • Thailand: vakantiegebied van de backpacker, eilanden en stranden (640 km)
  • Maleisië: vakantiegebied en jungle met natuurparken (630 km)
  • Perhentian eilanden (Maleisië): snorkelen en strand

Deel 1

Eerst 4

  • Facebook
  • Twitter
dagen strand in Nai Yang Beach om te wennen aan de hitte (40 graden). Daarna waren de eerste dagen op de fiets behoorlijk inspannend. De afstanden waren niet te lang maar vanwege de extreme hitte dit jaar vertrokken we steeds bij zonsopkomst om 6.00 uur en stopten vaak al om 10.30 uur.  We kwamen door onbekende plaatsen en niet-toeristische gebieden, met rubber- en palmolieplantages en rijstvelden. We deden diverse Thaise en Maleisische eilanden aan. De kontakten met de aardige bevolking op het platteland waren weer bijzonder. In de drukkere plaatsen verbaasden we ons over het grote aantal toeristen, veel backpackers die van hotspot naar hotspot reizen. De route voerde vnl. langs de kust, met de indrukwekkende krijtrotsen van Phang Nga. Op het eiland Ko Lanta bleven we een paar dagen, maakten een snorkeltocht langs 4 eilanden, en genoten van het strand. Van Koh Lanta fietsten we ruim 100 km naar de volgende etappe, door de hitte (42o.) een pittige dag. In de volgende stad Trang moet je zijn voor de lekkerste koffie van Thailand. Zonder fietsen naar Ko Bulon, dit bleek een klein paradijselijk eiland te zijn, met een prachtig strand. De nachten waren heet, alleen ’s avonds was er een paar uur stroom voor de airco. Het eiland Langkawi (Maleisië), een prachtig eiland, met soms drukke stranden waar parasailers voor onze voeten opstegen en landden.

Deel 2

  • Facebook
  • Twitter
Van Langkawi via Penang naar Kota Bharu. Van de westkust naar de oostkust van Maleisië over een afstand van 630 km. Een prachtige soms inspannende tocht over de bergrug die dwars door Maleisië loopt. Eerst vanaf het eiland Langkawi over stille weggetjes direct langs de zee, langs haventjes, rijstplantages, viskwekerijen en garnalendrogerijen naar de typisch Maleisische stad Alor Setar, (veel winkels met kleurige stoffen en dito hoofddoekjes). Vervolgens door naar het eiland Penang. De hoofdstad Georgetown is een stad met veel culturen, oude Engelse gebouwen en veel Chinese invloeden. Na 2 dagen door landelijk gebied en jungle overnacht bij de Hot Springs van Ulu Legong, hele hete baden en een levendig avond- en nachtelijk samenzijn van Maleisiers. Daarna naar Pulau Banding. Een eiland met prachtige meren en jungle-gebied. Stevig klimwerk daar naar toe, zo nu en dan gepasseerd door zware vrachtwagens met hout. Olifantendrollen langs de weg, apen in de bomen. Een jungletocht met gids was een belevenis. 30 Km lieten we ons met een taxi verder naar de top brengen. Daarna door heuvelachtig gebied in drie dagen naar de stad Kota Bahru (mooie markt) aan de oostkust. We maakten kennis met heftige tropische buien. Onze fietsen lieten we hierna achter in het resort om nog 2 weken naar de Perhentian eilanden te gaan.

Deel 3

De Perhentian eilanden Twee fantastische weken in het resort Coral View wa

  • Facebook
  • Twitter
ar we het mooiste chalet hadden, met zowel een baai aan de voor- als aan de achterkant. Twee weken lang relaxen, zonnen, wandelen maar vooral snorkelen, meerdere keren per dag genieten van een schitterende onderwaterwereld.