Combi-reizen

Stel uw eigen individuele reis samen, met als basis fietsen, uit te breiden met diverse bouwstenen.

Wij organiseren naast onze Individuele Fietsreizen ook Combinatiereizen.
Wilt u in combinatie met het fietsen een land ook op een andere manier ontdekken?
Met onze diverse bouwstenen stelt u gemakkelijk uw eigen combinatiereis samen.
Denk hierbij aan excursies, een paar dagen strand, een boottocht of een bouwsteen op maat.
Deze manier van reizen maakt het mogelijk om een land te ontdekken zoals u dat wilt.
U kunt de bouwstenen naar eigen voorkeur stapelen.

Wij geven u graag advies om zo úw persoonlijke reis samen te stellen.
Mail ons úw wensen en wij nemen telefonisch contact met u op. Wij zorgen voor een onbezorgde en onvergetelijke reis!

Wij zorgen ervoor dat er een geschikte huurfiets bij aankomst voor u klaarstaat.
Neemt u liever uw eigen fiets mee? Dat kan natuurlijk ook.

Ter introductie ontvangt u bij boeking één dagexcursie cadeau (bij afname van het fietsgedeelte en daarbij minimaal 3 bouwstenen).

Onder het kopje Combi-reizen vindt u een voorbeeld van een combinatiereis in Thailand.
Thailand is één van de populairste vakantiebestemmingen in Azië en leent zich uitstekend voor een combinatiereis.

Bouwstenen voor onze overige bestemmingen in Azië zijn in ontwikkeling. In de tussentijd kunt u altijd contact met ons opnemen voor reisadviezen op maat.

Bouwstenen

Bouwstenen zijn korte, vaak individuele, uitstapjes van één of meerdere dagen die bestaan uit vervoer, vermaak en eventueel overnachtingen.

Ter introductie ontvangt u bij boeking één dagexcursie cadeau
(bij afname van het fietsgedeelte en daarbij minimaal 3 bouwstenen).

Bouwstenen Thailand – Chiang Mai

Kookcursus – 0.5 dag – prijs op aanvraag 
Een kookcursus tijdens een reis wordt steeds populairder. Vindt u het leuk om van alles te leren over de specifieke ingrediënten, kruiden, specerijen en groenten die worden gebruikt in de Thaise keuken? Dan is deze bouwsteen perfect voor u! Bovendien kunt u uw vrienden en familie bij terugkomst verrassen met een typische Thaise maaltijd.
U wordt rondgeleid over een lokale markt, leert over lokale producten en wordt naar de keuken gebracht. Van de kennis van de Thaise keuken zult u nog lang plezier hebben.
De kooklessen worden gegeven door zeer ervaren Thaise koks. Zij kunnen u vertellen over de technieken en het zo belangrijke evenwicht van smaken. De kookcursus wordt afgesloten met het proeven van uw eigen creaties.

Jungle trekking Pong Noi – 2 à 3 dagen – prijs op aanvraag
Dag 1. ’s Ochtends om 09.00 uur vertrekt u in een pick-up truck en rijdt u in ongeveer een uurtje naar een lokale markt waar de gids zijn etenswaren zal kopen. De rit gaat verder en voert u door de prachtige natuur, met rijstvelden en plantages. U bezoekt een waterval waar u kunt zwemmen. Hierna is het een korte rit naar een dorp waar u luncht. Na de lunch rijdt u in een klein half uurtje naar een warmwaterbron waar de eerste tocht begint. Het is een pittige wandeling van een uur waarna u uitkomt in een Karendorp. In dit dorp bereidt de gids het diner en hier zult u overnachten.
Dag 2. Na het ontbijt staat er een wandeling van 3,5 uur op het programma. Op en neer, niet erg steil. U komt door een gebied met verschillende vegetaties waar het hele jaar door kruiden kunnen worden verzameld. Vooral in het regenseizoen zijn er veel bamboescheuten en paddestoelen. De lunch wordt geserveerd in een olifantenkamp. De reis gaat verder op olifanten door een moeilijk deel van de vallei waar u een kronkelende rivier oversteekt. Na ongeveer een uur zult u aankomen bij een Lahu dorp aan de oever van de rivier. Voordat u gaat dineren kunt u zwemmen in de verfrissende rivier. U overnacht in het Lahu dorp.
Dag 3. Op de laatste dag van deze indrukwekkende tour drijft u met een bamboevlot de rivier af. 2,5 uur door een spectaculair berglandschap naar een Shan dorp waar een lunch voor u klaar staat. In 2 uur rijdt u terug naar Chiang Mai.
Wegens weersomstandigheden, waterpeil, het nomadische karakter van de inheemse bevolking, etc., kunnen de routes worden gewijzigd. De inhoud en het avontuurlijke karakter van deze excursie blijft hetzelfde. 

Kantoke Diner – 0.25 dag – prijs op aanvraag 
Chiang Maimet haar multiculturele bevolkingis beroemd om haar vriendelijkheid en gastvrijheidTijdens dit diner maakt u kennis met Thaise dans en folklore.

Golden Triangle – 2 dagen – prijs op aanvraag
Een tour met auto en boot naar de bekende Gouden Driehoek; de plaats waar Myanmar, Laos en Thailand samenkomen. Een ontspannen tocht die een goede indruk geeft van het fascinerende landschap, de cultuur en de geschiedenis.
Dag 1. U vertrekt vroeg in de ochtend met een luxe mini-van naar Thaton, deze rit duurt ongeveer 3 uur. Onderweg kunt u genieten van de natuurlijke schoonheid van afwisselend bergen, rijstvelden en plantages.
Na de lunch aan de oever van de rivier, wordt u door een traditionele Thaise longtail boot naar Chiang Rai gebracht. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur en voert u langs de Mae Kok, kronkelend door de jungle.
Bij aankomst in Chiang Rai wordt u naar het Laluna Resort gebracht. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants in de buurt voor het diner. Vergeet zeker niet om de lokale Night Bazar te bezoeken!
Dag 2. Na het ontbijt bezoekt u de Gouden Driehoek. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Laos en Myanmar. De Gouden Driehoek is bekend vanwege de opiumhandel. U brengt dan ook een bezoek aan het museum ‘House of Opium’.
Daarna gaat u door naar het stadje Mae Sai, direct aan de Thaise grens met Myanmar. Onderweg luncht u in een Thais / Birmees restaurant in de buurt van de brug die de twee landen verbindt.
Na deze lunch bezoekt u de interessante ruïnes van de oude stad Chiang Sean, wat ooit de hoofdstad was van het Yanok koninkrijk. De stad dankt zijn status aan de strategische ligging, aan de oevers van de rivier de Mekong, waardoor het mogelijk was direct handel te drijven met China. Tenslotte keert u terug naar Chiang Mai, maar niet zonder te stoppen bij het standbeeld van Koning Mengrai, de stichter van Chiang Rai, en een bezoek aan de, beroemde, witte tempel in Chiang Rai.

Doi Suthep & Handicrafts – 1 dag – prijs op aanvraag
Chiang Mai stad is het centrum van Noord-Thailand. U reist ’s ochtends met een mini-van naar Doi Suthep vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft over Chiang Mai en de vallei daarbuiten. Op de top van de berg ligt de heiligste tempel van het Noorden, de Wat Pra That Doi Suthep, waar alle Thai minstens één keer in hun leven geweest moeten zijn om te bidden. Deze kan worden bereikt door de zogenaamde Dragon Stairs. Dit is een trap van ongeveer 300 treden met zeven-koppige Naga slangen langs elke kant. Bovenaan de trappen vindt u standbeelden, pagodes, heiligdommen, klokken en boeddhistische tekeningen.
Terug in Chiang Mai geniet u van een uitgebreide lunch. In de middag bezoekt u de zijdewevers van San Kamphaeng, de paraplu-makers uit Bor Sang en de houtsnijders van Chiang Mai.

Klik hier voor de actuele wisselkoers

Bouwstenen Thailand – Bangkok

Kookcursus – 0.5 dag – prijs op aanvraag 
Een kookcursus tijdens een reis wordt steeds populairder. Vindt u het leuk om van alles te leren over de specifieke ingrediënten, kruiden, specerijen en groenten die worden gebruikt in de Thaise keuken? Dan is deze bouwsteen perfect voor u! Bovendien kunt u uw vrienden en familie bij terugkomst verrassen met een typische Thaise maaltijd.
U wordt rondgeleid over een lokale markt, leert over lokale producten en wordt naar de keuken gebracht. Van de kennis van de Thaise keuken zult u nog lang plezier hebben.
De kooklessen worden gegeven door zeer ervaren Thaise koks. Zij kunnen u vertellen over de technieken en het zo belangrijke evenwicht van smaken. De kookcursus wordt afgesloten met het proeven van uw eigen creaties.

River Kwai (driedaagse excursie) – 3 dagen – prijs op aanvraag
Een excursie met veel afwisseling in één van de fraaiste gebieden van Thailand, Kanchanaburi.
Dag 1: Rond 07:30 uur wordt u opgehaald vanuit de lobby van uw hotel in Bangkok. De tocht gaat eerst naar de Mae Klong markt die zijn bekendheid heeft gekregen door de trein die dwars door de markt rijdt. Bij dit schouwspel zult u van de ene in de andere verbazing vallen. Hierna gaat u verder naar de wereldberoemde drijvende markt in Damnoen Saduak. De lunch is vervolgens in Kanchanaburi. Daarna zet de gids u op het boemeltreintje naar Kanchanaburi. De spoorlijn begint waar nu de beruchte “Birma Spoorlijn” ophoudt. De trein rijdt over de houten viaducten, zodat u goed van de vergezichten kunt genieten. Tenslotte gaan u naar de aanlegplaats vanwaar een longtail boot u over de River Kwai naar het Floatel brengt. Het Floatel bestaat uit op bamboevlotten gebouwde bungalows midden in de jungle. Eenvoudige accommodatie met douche en toilet, geen electra, maar olielampen.
Thais diner en overnachting in het Floatel. Bezoek het nabijgelegen Mon dorp of neem een duik in de rivier. ‘s Avonds zijn er Mon dansen begeleid door muziek gespeeld op authentieke instrumenten (150 Baht per persoon).
Dag 2: Na het ontbijt, wordt de tour voortgezet naar het natuurreservaat waarin zich de beroemde Erawan watervallen bevinden. Hier heeft u gelegenheid te zwemmen in een van de 7 “terrassen” waaruit de watervallen bestaan. Ook kunt u langs de watervallen omhoog lopen, een behoorlijke klim, maar zeker de moeite waard. Na de lunch staat een stukje geschiedenis op het programma. U gaat naar de “Bridge Over The River Kwai” en u bezoekt het oorlogsmuseum en de oorlogsbegraafplaats. U overnacht in het Royal River Kwai Resort. De lunch is vandaag inclusief.
Dag 3: In het tweede gedeelte van de ochtend gaan we naar de hoogste Chedi (stoepa) ter wereld, in Nakhom Pathom. Daarna de terugreis naar Bangkok, waar u rond 17.00 uur aankomt. Vandaag is de lunch inclusief.

Als u niet zoveel tijd heeft in Thailand adviseren wij om alleen de eerste twee dagen van deze tour te doen. De tweede dag eindigt dan bij het oorlogsmuseum. Vanaf daar brengt de gids u naar de bus voor Bangkok. U moet dan zelf een taxi nemen van het busstation in Bangkok naar het hotel.

River Kwai (dagexcursie) – 1 dag – prijs op aanvraag
Rond 6:45 uur wordt u opgehaald vanuit de lobby van uw hotel in Bangkok. De tocht gaat eerst naar de wereldberoemde drijvende markt, Damnoen Saduak. Hier maken we een bootrit en vallen we van de ene in de andere verbazing. Hierna brengt u een bezoek aan de beroemde brug “Bridge Over The River Kwai”, het oorlogsmuseum en oorlogsbegraafplaats.
U luncht in Kanchanaburi waarna de gids u op het boemeltreintje naar Kanchanaburi zet. De spoorlijn begint waar nu de beruchte “Birma Spoorlijn” ophoudt. Gelukkig rijdt de trein heel voorzichtig over de gevaarlijk uitziende houten viaducten, zodat u goed van de vergezichten kunt genieten. Hierna keert u terug naar Bangkok.

Historische steden – 3 dagen – prijs op aanvraag
Er zijn tal van interessante plaatsen tussen Bangkok en Chiang Mai. Wij raden deze tour aan voor mensen die graag willen kennismaken met de historische tempels en andere bouwwerken in indrukwekkende steden: Ayutthaya, Sukhothai en Lampang.
Dag 1: ’s Ochtends tegen 07.00 uur vertrekt u per minibus met gids vanaf uw hotel in Bangkok naar Ayutthaya. Nadat u de voorsteden van Bangkok bent gepasseerd komt u in een tropisch landschap met rijstvelden.
Van de minibus stapt u op de boot en vaart naar het Bang Pa In (het zomerpaleis), dat ca. 20 kilometer ten zuiden van Ayutthaya ligt. Bang Pa In bestaat uit diverse paleisgebouwen, in verschillende stijlen. Een deel is van buiten te zien, het Wehat Chamrun kunt u ook van binnen bekijken. Verder kunt u heerlijk dwalen door de mooie, met meertjes versierde tuinen rond de gebouwen. De Thaise lunch is inbegrepen.
’s Middags bezoekt u de tempelruïnes van Ayutthaya zoals Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkhon Bophit, Wat Thammikarat (leeuwen sculpturen) en tenslotte Wat Phanan Choeng met een 19 meter hoge, zittende boeddha. Niet voor niets is Ayutthaya door Unesco uitgeroepen tot World Heritage Site.
Tenslotte wordt u naar het busstation in Ayutthaya gebracht. U krijgt daar kaartjes voor de bus naar Sukhothai van 13.00 uur en de gids zorgt ervoor dat u in de juiste bus plaatsneemt. Om ongeveer 20.00 uur komt u aan in Sukhothai. Vanaf het busstation wordt u opgehaald en naar het Ruean Thai Hotel gebracht.
Dag 2: Na het ontbijt kunt u de oude beroemde stad bezoeken. Aangeraden wordt om ter plekke een fiets te huren en om, eventueel, samen met een gids door het uitgebreide complex met alle historische gebouwen te fietsen.. U wordt vanaf het Ruean Thai Hotel om 13.00 uur naar het busstation gebracht waar u zelf makkelijk de buskaartjes voor de bus van 13.40 uur naar Lampang koopt. Deze bus komt om ongeveer 17.30 uur aan. In Lampang logeert u in het Wieng Lakor Hotel, op loopafstand van het busstation.
Dag 3: Lampang is de enige stad in Thailand waar paard en wagen nog als openbaar vervoer worden gebruikt. U wordt om ca. 09.00 uur met dit vervoermiddel opgehaald voor een uitgebreide tocht langs prachtige tempels en andere bezienswaardigheden in deze oude en zeer rustige stad. Een minivan staat bij het eindpunt van de paard en wagen tour klaar met uw bagage en brengt u aan het eind van deze ochtend naar uw hotel in Chiang Mai.
Deze tour duurt ongeveer twee uur en u zult volledig tot rust komen door het karakteristieke geluid van de paardenhoeven op de oude straten van Lampang, terwijl u in de wagen achterover leunt en alle indrukken langzaam op u in laat werken.

The Amazing Bangkok Cyclist Tour – 0.5 dag – prijs op aanvraag.
Deze speciaal ontwikkelde Bangkok Cyclist Tour zal u langs plaatsen brengen die bijna niet door toeristen worden bezocht.
Klongs (kanalen) hebben ooit Bangkok de titel “Venetië van het Oosten” bezorgd en het tropische landschap en de Thaise huizen gaan alle westerse verbeelding te boven.
Onze fietstocht leidt u door kleine steegjes, markten, tempels en vooral ver weg van de snelwegen van Bangkok. Dit geeft een goed beeld van het dagelijks leven van veel mensen in de stad. Terwijl u over het fijnmazige netwerk van paden fietst, die slechts breed genoeg zijn voor fietsers en motorrijders, zult u het werkelijke Bangkok langs de Klongs ontdekken. Gedurende de tocht verlaat u de hoofdstad met een boot en gaat de tocht per fiets verder door een prachtig groen landschap waarin fruitplantages en typisch Thaise huizen liggen. In deze groene longen van Bangkok ziet u weinig auto’s. Er zijn geen files, er is geen drukte, er zijn geen winkelcentra en er is geen airconditioning. Kortom, er is niets van het moderne dagelijks leven van Bangkok en u zult zich verbazen over wat het andere Bangkok u te bieden heeft. Het is net alsof u in een afgelegen dorpje bent, mensen wonen in kleine huisjes en leven van de producten van hun eigen land.
Er zijn bijna geen wegen, dus u bent afhankelijk van het balanceren op de paden die u door dit pittoreske gedeelte van Bangkok leiden. U zult deze tocht ongetwijfeld als een van de hoogtepunten van uw reis ervaren.
Huurfietsen staan ter plekke voor u klaar en u wordt begeleid door een deskundige gids. Snacks, drinken, fruit en water zijn inbegrepen.
We onderscheiden drie verschillende tochten:
O ABC Day-Tour: maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. prijs op aanvraag
O ABC Afternoon-Tour: maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.30 uur. prijs op aanvraag
O ABC Weekend-Tour + Floating Market: alléén op zaterdag of zondag van 10.00 uur tot 17.30 uur. prijs op aanvraag

Klik hier voor de actuele wisselkoers

Mist u een bouwsteen of wilt u graag een excursie/uitstapje maken die wij niet beschrijven?
Laat het ons weten.